Remek kezdés az első edzőmeccsen

Hazai pályán hamar lerendezte első edzőmeccsét az Érdi VSE, amely a szintén harmadosztályú Kozármisleny FC-t fogadta és győzte le 3-0-ra a nyár első felkészülési találkozóján.

Az NB III Nyugati csoportjában ezüstéremmel záró Érdi VSE az elmúlt szezonban a Közép csoportban tizedik Kozármisleny FC ellen kezdte meg a nyári felkészülési mérkőzések sorát. A Baranya megyei együttesnél a játékoskeretben és a kispadon is jelentős változások történtek, hiszen az alapozást már Pókos Csaba irányításával kezdték meg a mislenyiek. Ellenben a házigazdánál a csapat magja annyira egyben maradt, hogy Limperger Zsolt a sztenderd tavalyi kezdőjét küldte pályára. Az összeszokottságban jóval előrébb járó érdiek hét perc után ki is használták, hogy ilyen szempontból előrébb tartanak, amikor a jobbhátvéd, Májer Gergő remekül érkezett üresen Kollega Krisztián beadására és nem is hibázta el a helyzetet (1-0).

Alig negyedóra játék után pedig már a másodikat is megszerezték a hazaiak, akiktől egy kombinatív játékot követően Gera Dávid érkezett a kapu elé, majd a beadást a kapu üresen tátongó részébe passzolta (2-0). A folytatásban sem tudta megállítani az érdi rohamokat Pókos Csaba gárdája, a 24. percben Pál Szabolcs remek lapos, jobboldali beadása után Mojzer György már a harmadik érdi gólt szerezte (3-0).

A gólok mellett is számos lehetősége akadt az érdieknek, ilyen volt például a 33. percben a vendégek gyenge szabadrúgásvariációja utáni hazai kontra, amely után Kollega Krisztián szerzett labdát és a kezdőkörből vette célba a kint álló Somogyi Máté kapuját, de a pattanás után a kapu felett hagyta el a játékteret a labda.

A háromgólos félidei különbség után a második játékrészre sort cserélt mezőnyben a Kozármisleny, amely után jóval frissebb volt vendéglátójánál, azonban nagy lehetőségekig így sem jutott el, míg az érdieknél Limperger Zsolt bő egy óra után változtatott négyet is csapatán.

Az ivószünet után a vendégektől Bodor Márk hibázott el centikkel egy nagy lehetőséget, míg a hazaiaktól Melczer Vilmos szabadrúgását védte bravúrral Somogyi. Ezen két helyzeten kívül egyik csapatnak sem volt lehetősége, mindkét fél próbált támadásokat építeni, ám a jól záró védelmek, illetve a technikai hibák megakasztották a csapatokat, így az érdiek a remek első félidei játékuknak köszönhetően nyertek 3-0-ra.

További, az érdiekhez kapcsolódó hír, hogy az eredetileg négy edzőmeccshez most egy újabb csatlakozott, hiszen július 11-én, 19 órától a BLSZ harmadosztályában bajnoki címet szerző Nimród SE ellen kapnak lehetőséget a fiatalok és a próbajátékon szereplők a bizonyításra az Ercsi úti Sporttelepen.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1200617283433162?__xts__[0]=68.ARBrc7ClhXutfBNysznV5oTgqS5Str9UpePT2r1s-1yG9GgrIaMMKdJvkg3D9Ftl5Mg_2itneQ_relJBfGrvjwAIg-SHITBTFa_36uif4lwZ_kzg9Sn5aB5jols5EXy65ea0mVkrdD-kaFyKhaRMYv4YFDgg49EV5eTv-v91YJBkTrcTtGV3dKB9jqXEw2LM4MFMKKscIalMq_06NKBDbTrfCNb5OEeuO-7KM-oEo-IDHyBiQBR-8ckCnpn6KzZdwAXxbT67p1dKReYDHogQk96xIUGgDkTGV9EQKEMHqnt1MpoOS-P7IPtOdw-rU_0sk_KDQCalBdELgUtwRbqeVl0rMQ&__tn__=-R

Felkészülési mérkőzés
Érdi VSE-Kozármisleny FC 3-0 (3-0)
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Kónya, Németh G. V. – Koós, Gera D., Melczer – Mojzer, Pál Sz., Kollega
Csereként pályára léptek: Nagy Endre (kapus), Csiszár, Pallagi, Kalmár, Pintér O., Bálint, Nagy Richárd
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Kozármisleny FC: Somogyi M. – Várda, Nagy Á., Kocsis A., Vastag R. – Kelemen G., Fenyvesi, Tóth M. – Szabó G., Havasi, Rácz Á.
Csereként pályára léptek: Horváth Patrik, Füredi, Márkvárt P., Turi I Tamás, Turi II Tamás, Horváth Péter, Bodor, Győrfi, Csernik Zs., Dienes
Gól: Májer (7.), Gera D. (15.), Mojzer (25.)