Megvannak az ellenfelek!

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a háromcsapatos NB III csoportbeosztásait. Az Érdi VSE továbbra is a Nyugati csoportban szerepel.

A Keleti csoportban bronzérmes Szeol SC, illetve csoportriválisa, a Nyírbátori FC is visszalépett az NB III-as küzdelmektől a 2019/2020-as idény előtt, így a feltöltési szabályzat alapján az osztályozó meccsek legjobb mérleggel rendelkező vesztese, a Hévíz SK, illetve a legjobb NB III-as kieső, a Tállya KSE nyert jogot a harmadosztályban való indulásra.

A Nyugati csoportba érkezett a másodosztálytól búcsúzó Credobus Mosonmagyaróvár, illetve a megyei együttesek közül a már említett Hévíz mellett az őt legyőző Balatonlelle SE, a Bicskei TC, a Lipót Pékség SE és az egy idény után visszajutó VLS Veszprém is. Távozók is akadnak, hiszen az előző kiírásban, nyugaton tizedik THSE-Szabadkikötő és tizenegyedik Dunaharaszti MTK a Közép csoportba került át.

Az NB III küzdelmei augusztus 4-én kezdődnek.

Az NB III Nyugati csoport 2019/2020-as kiírásának mezőnye:
Balatonlelle SE, Bicskei TC, BKV Előre, Credobus Mosonmagyaróvár, Érdi VSE, FC Nagykanizsa, Hévíz SK, III. ker. TVE, Komárom VSE, Ménfőcsanak ESK, Mol Fehérvár FC II, Pápai Perutz FC, Lipót Pékség SE, Puskás Akadémia FC II, Sárvár FC, VLS Veszprém