2019. június 20.

Láttuk, hova kell eljutni!

Tanulságokkal és rengeteg rutinnal gazdagodtak az Érdi VSE U12-es csapatának tagjai a Danone Focikupa a Gyermekekért országos döntőjén.

A világ legnagyobb, utánpótláskorú labdarúgóknak rendezett tornájára, a Danone Focikupa a Gyermekekért sorozat magyarországi döntőjére az Érdi VSE U12-es együttese többek között az FTC legyőzésével jutott be, ahol hazánk legjobb akadémiái szerepeltek.

Míg az országos elődöntőben háromnegyed pályán zajlottak a küzdelmek, a finálén keresztbe játszottak a csapatok, épp emiatt Ebedli Zoltán, a csapat edzője már az érkezéskor aggodalmát fejezte ki, hiszen szerinte együttese a nagyobb területet jobban ki tudta volna használni.

A megnyitó beszédek után az érdiek a Békéscsaba ellen megilletődötten kezdtek, s a viharsarkiak 5–0-s győzelmet arattak, ezt követően a kecskeméti Hírös-ÉP ellen ugyan a kétgólos hátrány után volt egy jó periódusa a csapatnak, s Jávori Botond is gólra váltott egy akciót, melyet Antunovits Máté harcolt ki, de ezután a Bács-Kiskun megyeiek háromszor vették be Tóth Rajmond kapuját és 5–1-re győztek.

A kecskemétiek után rögtön a DVTK-val mérték össze tudásukat Ebedli Zoltán és Serfőző Milán tanítványai, akik végül 6–0-ra kaptak ki, ahogy ezután a későbbi ezüstérmes DVSC-DLA is hat góllal terhelte az érdi kaput.

A csoportkör utolsó fordulójában a bivalyerős MTK is más szintet képviselt, mint az érdiek, akik egy 10–0-s pofonba szaladtak bele. A helyosztón a hasonló tudású, de a helyzeteit jobban kihasználó FC Ajka pedig – Szekeres Bence bombagólja ellenére – 3–1-re múlta felül az érdieket, akik a 96 elinduló csapat közül az országos döntőn a 12. helyet szerezték meg!

– A realitás bekövetkezett, nem tudtunk újabb csodát véghez vinni. Nagyon jó csapatok ellen mérhettük fel a tudásunkat, hogy hol is tartunk, a diósgyőriek és az MTK játszotta a legszebb focit, láthattuk, hogy az akadémián játszó gyerekek mennyivel más ritmusban játszanak, mennyivel gyorsabban hoznak döntést. Buta hibákból, fegyelmezetlenségből kaptunk sok gólt, kicsit hiányoltuk a nyerni akarást a játékosainkból, a hitet, hogy igenis ki tudom cselezni az ellenfelemet, hogy tudunk mi is nyerni. Amire viszont nagyon büszkék vagyunk Ebedli Zoltánnal, hogy nem adtuk fel az elveinket, nem rugdostuk előre a labdát, próbáltunk a legjobb csapatok ellen is hátulról építkezni, mert mi azt valljuk, hogy csak így fognak fejlődni a gyerekek. Gratulálunk mindenkinek és köszönjük az egész éves hozzáállásukat – fogalmazott Serfőző Milán, a csapat edzője.

Az eredmények ugyan nem feltétlenül mutatják, azonban annyi biztos, hogy a srácok megtapasztalták, milyen a korosztály hazai elitje, s milyen színvonalon zajlanak ezek a mérkőzések! Reméljük, a jövőben is hasonló ellenfelekkel csaphatnak össze, hogy minél több rutint szerezzenek és egyre inkább hozzászokjanak ehhez a színvonalhoz! Mert ez az elkezdett út eleje, de erről az útról nem szabad letérni!

A tornán az Érdi VSE U12-es csapata érdemelte ki a Fair Play-díjat is!

Gratulálunk a tornát megnyerő ETO FC-nek, amelynek ezúton kívánunk sok sikert a barcelonai világdöntőn!

Az Érdi VSE U12-es együttese részt vett a Danone Focikupa a Gyermekekért országos döntőjén. Részletek itt: https://erdivse.hu/2019/06/20/lattuk-hova-kell-eljutni/

Közzétette: Érdi VSE – 2019. június 20., csütörtök