Bronzérem Lendváról!

Hat tollaslabdázóval vett részt a XIV. Ezüstlabda Torna nemzetközi tollaslabdaversenyen az Érdi VSE a szlovéniai Lendván. Az érdiek az U11-es korosztályban szereplő Harmos Boldizsár révén egy bronzérmet szereztek a rangos viadalról.

Roppant erős versenyen ragadtak ütőt az érdi tollaslabdázók, hiszen a lendvai kupán a hazaiak mellett szlovák, cseh, lengyel, osztrák, román, szerb és horvát sportolók is képviselték magukat. A háromnapos viadal kemény mérkőzéseket, csoportkört és még erősebb főtáblát tartogatott az érdieknek.

Mégis a csoportkörből minden résztvevő az első két hely valamelyikén jutott a főtáblára: az U15-ös Harmos Márton mindkét szlovák ellenfelével szemben két szettben győzött a K-csoportban, de a főtáblán nem jutott tovább. Az U13-as Zsarnai Marcell az E-jelű hármasban mindkét cseh riválisát legyőzte, azonban a főtáblán a harmadik csehországi ellenfél már megállította.

A szintén U13-as Schvirján Zsófia második helyen jutott a 32-es főtáblára, miután első meccsét 2:0-ra nyerte a hazaiak versenyzőjével szemben, de egy másik szlovéntól vereséget szenvedett, a főtáblán pedig Zsarnai Marcellhez hasonlóan cseh tollaslabdázó búcsúztatta.

Az U11-eseknél Zsarnai Milán a végső győztes pécsi Palkovics Péter elleni 2:0-s vereség mellett egy szlovénnal szemben is kikapott a csoportküzdelmek során. Borbás Dávid a G-csoportban egy szlovén legyőzésével kezdett, majd egy román legyőzte őt. A főtáblán kedvezőtlen volt az érdiek számára a sorsolás, ugyanis Borbás azzal a Harmos Boldizsárral találkozott, aki csoportjában a hazai versenyzőt 2:0-ra, a román riválist pedig szoros meccsen 2:1-re verte. Aztán a két érdi egymással találkozott, melyet Harmos nyert meg 21:16, 21:7-re. Az elődöntőben viszont őt is megállította a későbbi aranyérmes Palkovics Péter, így bronzérmesként zárt.

Az egyéni versenyek mellett az U15-ösöknél Harmos Márton mellé felversenyzett Zsarnai Marcell is. A két érdi a szlovén Timi Ornik és Jakob Sagadin elleni 21:12, 21:16-os győzelem után a horvát Vid Matanic, Ivor Zekan ellen kiélezett találkozón 21:19, 21:15-ös vereséget szenvedett.

Schvirján Zsófia az U13-asoknál Simon Alízzal szerepelt, akivel a hazai Sara Godec és Katja Kokalj kettősét 21:15, 21:11-re győzte le, de a román Iasmina Bugarschi, Silvia Maier párostól 21:15, 22:20-ra kikapott.

A nemzetközi verseny kiváló alkalmat szolgáltatott az érdi sportolók számára, hogy ismeretlen ellenfelekkel szemben hasznos tapasztalatokat és versenyrutint szerezzenek, így folyamatos fejlődésben tartva magukat.