„Minden ellenünk szól”

Amíg az egyik a dobogóért, a másik a kiesés ellen küzd. A bajnokság hajrájára érkezve minden csapatnak egyre nagyobb szüksége van a győzelemre, s ez az NB III Nyugati csoportjának 23. fordulójában rendezendő Dunaharaszti MTK–Érdi VSE mérkőzésen sem lesz másképp.

Az elmúlt fordulóban hazai pályán vesztette el tavaszi veretlenségét az Érdi VSE, azonban Limperger Zsolt együttese azon lesz a vasárnap 16 órakor kezdődő mérkőzésen, hogy kiköszörülje a csorbát.

Az érdiek a III. kerület elleni hazai botlás ellenére is négypontos előnnyel állnak a tabella második helyén, míg az aktuális ellenfél, a Dunaharaszti is elkezdte gyűjtögetni a pontokat tavasszal. Króner Péter együttese 2019-ben ugyan háromszor kikapott, de egy döntetlen mellett kétszer nyert hazai pályán, azok ellen a nagykanizsaiak és komáromiak ellen, akik ezután a listavezető Ajkát győzték le. A DMTK ezzel rendkívül szorossá tette a kiesés elkerüléséért vívott harcot.

A Haraszti – melybe a tél folyamán Érdről Honti Attila igazolt – az idényben ötször nyert hat döntetlen és tizenegy vereség mellett, huszonegy pontjával pedig a tabella utolsó előtti helyén szerénykedik, de a bennmaradást érő helyen álló Csepeltől csak három pontra van. Azaz óriási hajrá várható a bajnokság alsóházában is a hátralévő nyolc fordulóban.

A felek őszi találkozója szoros csatát hozott, melyet Kelemen Patrik 74. percben lőtt gólja döntött el (1–0). Az előző idényben Érden a hazaiak győztek 2–1-re, míg Dunaharasztin nem kis meglepetésre a hazaiak – az érdiek hibáit könyörtelenül kihasználva – 3–0-ra nyertek.

Mindent egybevetve, az Érdi VSE számára nem ígérkezik könnyű meccsnek a harcos DMTK elleni összecsapás, azonban egy győzelem sok önbizalmat adhat a következő heti, Ajka elleni mérkőzésre is.

– Minden meccs fontos, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az utolsó két hazai mérkőzésén azt a két csapatot verte meg a Dunaharaszti, amelyek utána legyőzték az Ajkát. Ebből is látszik, hogy nincsen könnyű meccs. Múlt héten láttam őket játszani, egy szerencsétlen meccsen kaptak ki legutóbb, nagyon harcos csapat az ellenfelünk, a pálya sem lesz számunkra ideális, tehát minden ellenünk szól, de megteszünk mindent, hogy elhozzuk a pontot vagy pontokat – fejtette ki Limperger Zsolt.

Az április 14-én, 16 órakor kezdődő Dunaharaszti MTK–Érdi VSE találkozót Altorjay Áron vezeti, segítői Nagy Márk és Pipicz Norbert lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 23. forduló
04.14., 16.00:
Dunaharaszti MTK–Érdi VSE

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA!

A felnőtt első csapat mellett második együttesünk vasárnap délután a Szigetbecse, női alakulatunk pedig a Környe vendégeként lép pályára. U19-es és U17-es egységeink Dunaújvárosba látogatnak az előttünk álló szombaton, míg U16-os lányaink a Dorogot fogadják szombat délután. Az U15-ös és U14-es együtteseinkre térségi rangadó vár szombat délelőtt az Ercsi úton, hiszen a Diósdot fogadja Habos Gergely és Serfőző István gárdája.

Pest megyei IV. osztály, Déli csoport, 13. forduló
04.14., 16.00: Szigetbecse SE–Érdi VSE II

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, Felsőház, 4. forduló
04.14., 10.00: Környe SE–Érdi VSE

U19, III. osztály, Középnyugati csoport, 21. forduló
04.13., 12.00: Dunaújváros PASE–Érdi VSE

U17, III. osztály, Középnyugati csoport, 21. forduló
04.13., 10.00: Dunaújváros PASE–Érdi VSE

Leány U16-os ¾ pályás bajnokság, Északnyugati csoport, 10. forduló
04.13., 15.00:
Érdi VSE–Dorogi FC

U15, II. osztály, Középnyugati csoport, 23. forduló
04.13., 10.00: Érdi VSE–Diósdi TC

U14, II. osztály, Középnyugati csoport, 23. forduló
04.13., 12.00: Érdi VSE–Diósdi TC

kiemelt kép: Balogh István