Kiélezett küzdelmek és nagy létszám az Emlékversenyen

Több mint száztíz nevezés érkezett az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola közös, idén már másodszor megrendezett nagysikerű tollaslabda-viadalára, a Petrovits Sándor Emlékversenyre.

Már jó néhány héttel az esemény előtt közel ötven nevezés érkezett a december végi emlékversenyre, de annak közeledtével rohamosan érkeztek az újabb és újabb nevezések, s így nem sokkal a kezdés előtt 112-en gyűltek össze a Batthyány tornacsarnokában.

A naptári év lezárása a tollaslabdázóknál nem az év levezetéséről szólt, hiszen a Petrovits Sándor Emlékverseny remek alkalom volt a januári, diákolimpiai viadalok előtt egy kis tapasztalatszerzésre, formaidőzítésre. Ennek megfelelően pedig rendkívül kiélezett mérkőzéseket láthatott a közönség, s a kiváló meccsek mellé kiváló hangulat párosult. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek hasznos volt egy kiadós mozgás karácsony után.

A kilenc pályán zajló tornán összesen tizenkét kategóriában hirdettek győztest, ám többeknél, így például az egyes és kettes korcsoportos fiúknál a nagy létszámra való tekintettel vigaszági küzdelmeket is rendeztek, ezáltal nyolc-nyolc versenyző nyakába is érem került.

A kategóriák díjazása mellett szokás szerint gazdára találtak a különdíjak is. A legeredményesebb lány a hármas korcsoportos Havasi Nóra, a legeredményesebb fiú az egyes korcsoportos Szabolcs Balázs lett, akik egyaránt mind a hat mérkőzésüket szettveszteség nélkül nyerték meg.

Azonban idén egy új díj is gazdára talált, ugyanis Petrovits Sándor családja is felajánlott egy díjat, melyet a legjobb érdi játékos érdemelt ki, ő pedig Harmos Márton lett, aki szintén nem bukott játszmát egyik találkozóján sem.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1076398435855048&type=1&l=8aa7620c09

Eredmények, II. Petrovits Sándor Emlékverseny
I.korcsoport
lányok (3 induló): 1. Sándor Elza 2,  Dudás Vanessza, 3. Demeter Jázmin
fiúk (8): 1. Szabolcs Balázs és Dancs Olivér, 2. Telkes Frigyes és Szakács Krisztián, 3. Egri Ákos, Narancsik Levente, Málnási Gergely és Tímár Levente

II. kcs.
lányok (6): 1. Gyenge Laura, 2 . Pinke Anna, 3. Novák Adrienn
fiúk (12): 1. Pető Balázs és Borbás Dávid, 2. Kovács Marcell és Zsarnai Milán, 3. Tóth Milán, Kovács Barnabás, Körmendi Gergely és Bertényi Sebestyén

III. kcs.
lányok (10): 1. Havasi Nóra, 2. Novák Rebeka, 3. Onder Tamara és Fekete Nóra
fiúk (8): 1. Horváth Levente, 2. Flórián Bence, 3. Kovács Dániel, és Boros Jonatán

IV. kcs.
lányok (10): 1. Nagy Eszter (Érd), 2. Becker Vanda és Nguyen Nóra, 3. Kiss Boglárka és Schvirján Zsófia
fiúk (14): 1. Harmos Márton, 2. Tóth Barnabás, 3. Zsarnai Marcell és Dulcz Domos

Nyílt “A” kategória
nők (11): 1. Györgylőrincz Krisztina, 2. Nagy Eszter (Érd), 3. Nagy Eszter (Pápa) és Perényi Zsófia
férfiak (15): 1. Nagy Dániel, 2. Boros Gergely, 3. Kuti Dominik és dr. Lampek Péter

Nyílt “B” kategória
nők (2): 1. dr. Gombos Csilla, 2. Egri Anita
férfiak (13): 1. Havasi Attila, 2. Schreibert Gábor, 3. Szalóky László és Szentirmai Zöld Máté

A verseny legeredményesebb női sportolója: Havasi Nóra
A verseny legeredményesebb férfi sportolója: Szabolcs Balázs
A verseny legeredményesebb érdi sportolója: Harmos Márton