A Szigethalom nyerte a szilveszteri kupát

Hat csapat részvételével rendezte meg hagyományos, két ünnep közötti tornáját az Érdi VSE és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola az intézmény tornacsarnokában.

A 2006 után születettek számára rendeztek szilveszteri tornát a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában, ahol a Németh József vezette házigazda csapatban is több Érdi VSE-játékos szerepet kapott, míg az Érdi VSE és a Szigethalom egyaránt két-két együttessel nevezett, továbbá az ESMTK labdarúgó-palántái is parkettre léptek az egyaránt húszperces mérkőzéseken.

Az első mérkőzések viszonylag könnyedd győzelmeket hoztak, mivel a nyitómeccsen a Batthyány 6-1-re kapott ki a Szigethalom kék csapatától, majd az szigethalmi sárgák az ESMTK-t verték, amely után az érdi zöldek is kikaptak a szigethalmi kékektől.

Azonban a negyedik meccsre minden csapat “felébredt”, így kiélezett küzdelmeket hozott a folytatás, a VSE fehér csapata fordulatos találkozón maradt alul a szigethalmi sárgákkal szemben, míg a zöldek ugyan vezettek, de kikaptak a Batthyánytól. A csoportkör zárásaként az Érdi VSE fehér alakulata azonban legyőzte az ESMTK-t, így kialakultak a helyosztók.

Az ötödik helyért az Érdi VSE zöld csapata a pesterzsébetieket 2-0-ra győzte le, míg a bronzéremért rendezett találkozón drámai végjátékban az Érdi VSE fehér csapata ugyan vezetett a Batthyány ellen, de a Sportiskola a hajrában fordított és 2-1-es győzelmével a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

A döntőt pedig a két szigethalmi csapat vívta, amelyek közül a kékek szerezték meg a vezetést, de a sárgák a második tíz percben egyenlítettek és a vezetést is megszerezték, végül előnyüket megtartották, így aranyérmesek lettek.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1077020799126145&type=1&l=b9eb328615

Eredmények, Érdi VSE-Batthyány Sportiskolai Általános Iskola Szilveszteri Kupa
A-csoport
Batthyány-Szigethalom SC kék 1-6
Érdi VSE zöld-Szigethalom SC kék 0-5
Batthyány-Érdi VSE zöld 6-2

B-csoport
Szigethalom SC sárga-ESMTK 2-0
Szigethalom SC sárga-Érdi VSE fehér 2-1
ESMTK-Érdi VSE fehér 2-3

5. helyért
ESMTK-Érdi VSE zöld 0-2

3. helyért
Batthyány-Érdi VSE fehér 2-1

döntő
Szigethalom SC kék-Szigethalom SC sárga 1-2

A torna gólkirálya: Nyíri Ádám (Szigethalom SC kék, 7 gól)
A torna legjobb játékosa: Béres Bálint (Szigethalom SC sárga)
A torna legjobb kapusa: Oláh Benedek (Érdi VSE fehér)

A torna végeredménye: 1. Szigethalom SC sárga, 2. Szigethalom SC kék, 3. Batthyány, 4. Érdi VSE fehér, 5. Érdi VSE zöld, 6. ESMTK