„Nem látok lehetetlen küldetést”

Szeptember elsején a Csákvári TK ellen megkezdi az idényt az Érdi VSE U15-ös csapata a korosztályos másodosztály középnyugati csoportjában. Az együttes javarészt a tavaly U14-es korosztályból áll, amelyet Habos Gergely vitt tovább.

Az U14-ből U15-be lépő csapattal folytatod tovább a munkát. Milyen volt a felkészülés? Ilyenkor azért egy szintet feljebb kell lépni, amelyre remek alkalom volt az edzőtábor, vagy a felkészülési mérkőzések.

– Már tavaly is ezzel a csapattal dolgoztam, tehát nem kellett megismernem a srácokat. A felkészülés nem sikerült rosszul, bár a nyári felkészülés a különböző nyaralások miatt nehezebb, mint a téli, hiszen ilyenkor több hiányzó is volt. Reméljük, ezt a jövőben meg tudjuk oldani. Átlagban 10-12 fő vett részt az edzésen, de a felkészülés végére már stabilabban, 16-18 fővel dolgozunk. A nyári edzőtábor sokat lendített a felkészülésünkön, amiért külön köszönet az egyesület vezetőségének, hogy ezt megteremtette, mert a napi két edzéssel nagyszerű munkát végeztek a srácok.  Két felkészülési mérkőzést játszottunk, egyet a Mészöly Focisulival. Az volt az első edzőmeccsünk, ott még nagyon döcögött a játék, még én is próbálgattam az új játékosokat, más szerkezetet, hogy egy kicsit a támadójátékot is erősítsük, hiszen van még mit fejlődni, de a második edzőmeccsen már sokkal jobban játszottunk a Budaörs ellen. A felkészülés elérte célját és szerintem jól fogunk szerepelni a bajnokságban.

Több új játékos is van a csapatban, illetve vannak olyanok is, akiket új szerepkörben próbáltál ki. Ez mennyiben változtatta meg a felkészülést, illetve a bajnokság elejét?

– Örülök, hogy jöttek új játékosok, mert végre elértük azt, hogy nincsenek létszámproblémák, hanem az, ki legyen a kezdő. Összejött egy 18 fős keret, akik rendesen járnak edzésre, amely azt a kellemes problémát okozza nekem, hogy fejtörést okoz, ki legyen a kezdőben. Aminek viszont örülök. Az új játékosok közül vannak, akiket jól be tudok illeszteni a csapatba, de vannak olyanok is, akiknek fejlődniük kell, hogy odakerülhessenek, mert a tavalyi szereplésünk nem volt rossz, épp ezért nagy változást nem akarok csinálni, mert ha egy folyamatot elkezdtünk, akkor azt kár lenne abbahagyni. A mag és a szerkezet nagyjából meg fog maradni, de az új játékosokat is szépen sorban be fogjuk illeszteni.

Milyen célokat fogalmaztál meg a csapattal kapcsolatban a szezonra vonatkozóan?

– A bajnokság annyiban változott, hogy tizenhat csapatos lett, tehát több meccset játszunk, mint tavaly. Voltak átjelentkezők és új csapatok is, szóval azt gondolom, hogy látatlanban és a tavaly látottak alapján több jó csapat lesz, úgyhogy nehéz helyzetünk lesz, hogy a tabella első felében végezzünk, de én pozitív ember vagyok, nem látok lehetetlen küldetést. Amikor nem láttuk az ellenfeleket, akkor a tavalyi nyolcadik helyből kiindulva azt mondtam, hogy jó lenne ennél jobban szerepelni, de így sem elérhetetlen az első hatba kerülés, ha tényleg odatesszük magunkat.

Az Érdi VSE utánpótlásvezetőjének, Ebedli Zoltánnak a tervei az U15-ös csapattal kapcsolatban:

– A nagypályások közül mindenkinél a tisztes helytállás az alapvető cél. Itt már azért van egy-egy játékos, akit szemmel tartok és akár a későbbiekben a felnőtt csapatban is bemutatkozhat, de szinte minden korosztályban van két-három játékos, akit kiemelten kezelünk a jövőben. Az U15-tel kapcsolatban ez nagy elvárás, hogy ezeket a játékosokat megtartsuk és tovább fejlesszük, ha később NB II-es lesz a csapat, akkor saját utánpótlásunkból hozzunk fel fiatalokat. Ebbe a csapatba is tudtunk igazolni, úgy indultunk nyáron, hogy nincs kapusunk, de sikerült két tehetséges kapus is érkezett Ercsiből, illetve volt kapusedzőnk, Józsa Miklós fia tért vissza hozzánk. Jöttek erősítések, és jó látni, hogy elindult az a tendencia, hogy egyre többen jönnek az Érdi VSE-hez és egy-két játékos erősítésnek is számít, a korosztályában kiemelkedő tehetség.