Kettős vereség

Egy hét leforgása alatt három mérkőzést játszott az Érdi VSE U16-os lány csapata.

Ifjabb Novák Ferenc és Suha Zoltán csapata előbb a bajnokság 15. fordulójában az FC Ajka vendégeként lépett pályára, amely ellen ugyan sokáig jól tartotta magát az érdi csapat, ám a fordulás után a Veszprém megyeiek eldöntötték a mérkőzést.

Aztán az érdiek hazai pályán az évek óta együtt dolgozó csapatot, a Csornai SE-t fogadták az Ercsi úti Sporttelepen. Itt Házi Gabrielláék nem tudták megnehezíteni a vendégek dolgát, akik korán előnybe kerültek, végül sokgólos győzelmet arattak.

„Ez az Ajka fizikálisan felettünk volt. Volt három-négy játékos, aki jövőre kiöregszik, ennek ellenére jól tartottuk magunkat. Az első percben kaptunk egy elkerülhető gólt, de utána a következőt csak az 51.-ben, tehát ott jól játszottunk. Látszott, hogy az ellenfél fizikálisan erősebb” – mondta ifj. Novák Ferenc az ajkai vereség kapcsán.

U16 lány, ¾ pályás I. osztály, Északnyugati csoport, 15. forduló
FC Ajka–Érdi VSE 9–1 (1–0)
Gól: Székely Anna (71.)
Jók: Filus Fanni, Házi Gabriella

„Sok hibát vétettünk a védelemben, ez látszott a mérkőzésen is. Az egyéni hibákat még sokszor elő kell venni edzésen, hogy hogyan lehet ezeket javítani. Voltak jó pillanataink, de fejben és fizikailag is elfáradtunk. Kellett pár perc, mire magunkra találtunk, előrefelé elfogytunk. Egyelőre azt kell megtanulni, hogy fejben is ott legyünk a pályán, aztán meglátjuk, mi lesz a jövőben” – értékelt Suha Zoltán, az Érdi VSE U16-os lánycsapatának edzője a Csornai SE elleni mérkőzést követően.

U16 lány, ¾ pályás I. osztály, Északnyugati csoport, 10. forduló
Érdi VSE–Csornai SE 0–13 (0–6)
Jók: Polgár Adrienn, Filus Fanni, Sike Natália