Felemás hétvége

40 óra leforgása alatt két mérkőzés várt az Érdi VSE második csapatára. Németh József együttese előbb a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának 15. fordulójából pótolt mérkőzésen fogadta a Szigetcsép SC-t, majd a Dömsödi USE-hoz látogatott.

Az érdiek jól kezdtek, s már a mérkőzés elején több ziccert kidolgoztak, majd a nyolcadik percben a felnőttek között debütáló Pintér Olivér meg is szerezte a vezetést. Ezt követően azonban ahelyett, hogy rárúgták volna a hazaiak a második, harmadik, negyedik, vagy akár ötödik gólt, egy kipattanó lövés után a vendégek egyenlítettek. A fordulás után nagyot küzdött az újbóli vezetésért az érdi együttes, amely végül Benke Roland révén gyűjtötte be a három pontot.

„Szenzációsan előkészített pályán, villanyfényes mérkőzésen 2–1-es győzelmet arattunk” – mondta Németh József.

Valamivel kevesebb, mint negyven órával később az érdiek már Dömsödön léptek pályára. Igaz, az út során egy balesetbe ütköztek, így csak tíz perc maradt a bemelegítésre. Ennek következtében az első félidő első fele még a hangolódásról szólt. Majd bő fél óra után a hazaiak a semmiből megszerezték a vezetést.

Hiába aktivizálták magukat az érdiek, az egyenlítő gólra egészen sokáig, a 85. percig kellett várni, amikor Pókecz Patrik talált be. A hajrában azonban a három vagy az egy pont helyett nem sikerült egyet sem gyűjteni, hiszen a 90. percben ismét megszerezték a vezetést a hazaiak.

„A pontyokkal elúszott a három pont…” – értékelt az Érdi VSE második csapatának edzője.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 15. forduló
Érdi VSE II–Szigetcsép SC 2–1 (1–1)
Gól: Pintér Olivér (8.), Benke Roland (69.)
Jók: Az egész csapat

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 20. forduló
Dömsödi USE–Érdi VSE II 2–1 (1–0)
Gól: Pókecz Patrik (85.)
Jók: Benke Roland, Pintér Olivér