A jövőt szem előtt tartva

Mozgalmas napja volt az Érdi VSE utánpótláscsapatainak, hiszen négy együttes is hazai pályán játszott felkészülési mérkőzést.

 

A játéknapot a Budafok ellen játszó U14-es csapat kezdte. Méghozzá remekül, merthogy Habos Gergely csapata rögtön a mérkőzés elején Szilágyi Levente révén megszerezte a vezetést. Aztán viszont szűk fél óra után egyenlítettek a vendégek, akik a térfélcsere előtt már 3–1-re vezettek, végül 6–1-re győztek.


Ezt követően a nap leghasznosabb meccse következett, ugyanis az Érdi VSE U13-as csapata a jövőre, illetve a következő, nagypályás idényre készülve játszotta második nagypályás találkozóját. Az idén még a Bozsik-programban érdekelt, Koller József vezette egység ősszel egyszer már játszott a Maroshegy U14-eseivel, ám akkor érdi részről is több U14-es visszajátszott. Ezúttal viszont kizárólag a Bozsikos csapat tagjai szerepeltek. A nagypályás játékban féléves előnyben lévő vendégek azonban a rutint igazolva már a találkozó elejétől kezdődően domináltak, s így 4–0-ra is elléptek, majd Nikolics Balázs révén szépítettek a hazaiak, akik így háromgólos hátránnyal vonultak pihenőre.

A második negyven percben azonban a fáradó hazaiak nem tudták tartani a lépést, s a 11–1-es vereség ellenére a játékosok kipróbálhatták, illetve elkezdhették megszokni, mi vár rájuk a következő idényben, épp ezért a tervek szerint tavasszal az U13-asok még több nagypályás edzőmérkőzést fognak vívni.


A nap harmadik találkozóján az Érdi VSE U17-es csapata a Százhalombattai VUK SE-t fogadta. Németh Józsefék az első játékrészben tetszetősen játszottak, de a lehetőségeket nem tudták gólra váltani. A fordulás után a kissé alábbhagyott lendület után a vendégek kétszer is bevették Törköly Róbert kapuját, s megnyerték a mérkőzést.


A záró találkozón az U19-esek ugyancsak a battaiakkal játszottak. Habos Gáborék az első félidőben nagy helyzeteket hagytak kihasználatlanul, majd a térfélcsere után a vendégek megszerezték a vezetést. Erre még Sztojka Renátó tizenegyesből válaszolt, de öt perccel a vége előtt a Százhalombatta ismét bevette Horváth Viktor kapuját, s 2–1-re nyert.


Felkészülési mérkőzések
U14:
Érdi VSE–Budafoki LC 1–6 (1–3)
Gólszerző: Szilágyi Levente

Érdi VSE U13–Ikarus-Maroshegy U14 1–11 (1–4)
Gólszerző: Nikolics Balázs

U17: Érdi VSE–Százhalombattai VUK SE 0–2 (0–0)

U19: Érdi VSE–Százhalombattai VUK SE 1–2 (0–0)
Gólszerző: Sztojka Renátó