Vezetett az U14, aztán…

Az Érdi VSE U14-es csapata a félidőben még vezetett, de végül 3–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Tatabányai TFCE ellen a korosztályos másodosztály középnyugati csoportjának 13. fordulójában.

Habos Gergely csapata kulcsfontosságú mérkőzésre készült a Tatabánya ellen, hiszen a korosztály abban a különleges helyzetben volt, hogy a mérkőzés eredményétől függően három különböző pozícióban mehet téli szünetre: ha nyer, akkor hetedik helyen zár és megelőzi a Tatabányát, viszont ha ez nem jön össze, akkor a Kelen SC gárdonyi vendégjátékától függött az érdiek sorsa.

Aztán ugyan több lehetőséget is kidolgozott a mezőnyfölényben játsszó vendégek ellen az érdi együttes, s a szünet előtt Szilágyi Levente góljával a vezetést is megszerezte a házigazda, de a fordulás után a Tatabánya egyenlített, s felbátorodva még kétszer vette be az érdi kaput, így Habos Gergelyék a 3–1-es vereséggel és a Kelen 4–0-s gárdonyi győzelmével a kilencedik helyről várják a tavaszt.

– A játékosok tudták, hogy jó lenne jó szájízzel, a hetedik hellyel fordulni a tavaszra. Nyílt sisakos mérkőzést játszott a két csapat. A Tatabánya is győzni jött ide, mindkét fél részéről óriási helyzetek adódtak, nekünk is volt két kapufánk, nekik is, de ők sem tudták ezeket kihasználni. Aztán a szünet előtt Szilágyi Levente révén vezetést szereztünk. A szünetben mondtam is a srácoknak, hogy lehetne két-háromgólos is az előnyünk, igaz, ők is vezethettek volna ugyanennyivel. Mondtam még a srácoknak, hogy szorosabban fogják még az embereket, de ez nem sikerült. Kaptuk az egyenlítő gólt, aztán kicsit megzavarodtunk és kaptunk még egyet. Aztán szerkezetet váltottunk, de hiába, voltak még helyzeteink, de kihagytuk. Ennek ellenére nem tudok haragudni a srácokra, mert két hasonló erejű csapatnak ilyen mérkőzést kell játszania. Elégedett vagyok mind ezzel a mérkőzéssel, mind a hozzáállással, mint a teljes őszi szezonnal – összegzett Habos Gergely.

U14, II. osztály, Középnyugati csoport, 13. forduló
Érdi VSE–Tatabánya TFCE 1–3 (1–0)
Gólszerző: Szilágyi Levente (40.)
Jók: Szilágyi Levente, Nikolics Dominik, Zalavári Gergely

Fotók: Pásztor Zsolt