Hárman képviselik az érdieket Nagykanizsán

Az Ercsi úti sporttelepen, hatvan évnél idősebbeknek tartott tornán minden résztvevő öt mérkőzést vívott. A végső győztes Rosta Sándor lett, aki a második helyezett Holtság Istvánt és a bronzérmes Szécsi Pált is legyőzte, míg a negyedik és ötödik Tóth Ferenccel és Fábián Gyulával remizett.

Az ezüstérmes Holtságnak hiába volt több győzelme (4) Rostánál, de utóbbi nem kapott ki és a Buchholz-számítás miatt lett csak második. A dobogó legalsó fokán végző Szécsi Pál három sikere mellett kapott ki az előtte végzőktől.

A negyedik helyen Tóth Ferenc zárt 2,5 ponttal, Fábián Gyulánál jobb Buchholz-cal, aki azonos Buchholz-cal zárt, mint Pápai János, de a Berger-érték az ő javára döntött. A hetedik helyen Czipp János, a nyolcadikon Szerető Lajos végzett.

A szeptemberi, nagykanizsai országos döntőn az érdi győztes Rosta Sándor és a második helyezett Holtság István mellett a negyedikként záró Tóth Ferenc vesz részt, mivel a bronzérmes Szécsi Pál ugyan az Érdi VSE versenyzője, de nem érdi lakos, így a szabályok értelmében nem vehet részt az ob-n.

Vélemény, hozzászólás?