Legjobb edző, legjobb kapus!

Az MLSZ PMI gáláján a 2016-os esztendőben elért eredményeket díjazták. Az Érdi VSE a 2015/2016-os szezonban tizedik helyen végzett az NB III Nyugati csoportjában, majd az új évadban már ezüstérmet szerzett. 2016-ban egyesületünk hússzor nyert a bajnokságban, hat döntetlen és hét vereség mellett (15–0–2 a mérleg a 2016/2017-es szezon őszi etapjában, 5–6–5 a 2015/2016-os idény tavaszi felében). Ez alatt az Érdi VSE a Magyar Kupában előbb a Taksonyt verte idegenben 6–0-ra, majd az NB II-es Budaörsöt és az élvonalbeli szombathelyi Swietelsky Haladást is büntetőpárbajban búcsúztatta.

A csapat a naptári évben lejátszott 36 mérkőzésen 79 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, valamint csupán 45-ször kapitulált.

„Nekem annyiban volt meglepő, hogy tavaly, amikor megnyertem, akkor számítottam rá. Most abszolút nem. Úgy mentünk oda Fecóval erre a díjátadóra, hogy csak díszvendégek vagyunk. Aztán úgy jöttünk el, hogy ő lett a legjobb kapus, én meg a legjobb edző.”

– mondta még mindig érezhető meglepődöttséggel a hangjában Limperger Zsolt.

Limperger Zsolt (fotó: Balogh István)

„Nagyon sok edzőkolléga nyújtott jó teljesítményt tavaly. Pest megyében itt van Nagy Tibor, a Vác vezetőedzője, akivel csapata hatodik lett az NB II-ben, itt van egy Vecsés, amely feljutott Gendúr Lászlóval, de voltak további olyan vetélytársak, akikről azt gondoltam, hogy mellettük nem tudom megvédeni a címemet.” – tette hozzá.

„2016-ot nagyon jó évnek tekintem. Stabilan bent maradtunk az NB III-ban, utána ősszel vezettük a bajnokságot, amely nagy dolog volt olyan csapatok előtt, mint a Győr, a Kaposvár vagy az Ajka. Boldog vagyok, hogy én kaptam a díjat, de ez a csapat érdemét is jelenti, mert a csapat nélkül biztosan nem én kaptam volna a díjat.” – fogalmazott immár Kertész Ferenc, csapatunk kapitánya, majd tőle is kérdeztük, hogy mennyire lepődött meg ezen. „Én is nagyon meglepődtem, mert Benkő Tomi, a Pest megyei Igazgatóság elnöke hívott, hogy szeretné, ha ott lennék a gálán. Én azt gondoltam, hogy mint csapatkapitány, a csapatot fogom képviselni. Aztán, amikor jöttek a szakmai díjak, egyszer csak megjelent a nevem a kivetítőn.”

Kertész Ferenc (fotó: Balogh István)

„Tavaly elég sok gólt kaptam az NB III-ban, idénre szerettem volna ezt csökkenteni és sikerült is.” – mondta Kertész Ferenc, aki többek között a Budaörs és a Haladás elleni tizenegyes-párbajokat is eldöntötte védéseivel, illetve utóbbi esetében ő volt az ötödik lövő, amellyel kiesett az élvonalbeli alakulat.

„Tizenegyesekben jó vagyok, a Pest megyei válogatottal tizenegyesekkel jutottunk döntőbe, sőt, azzal is nyertük meg. Idén a csapatnak is tudtam segíteni, mind a lábammal, mind a védéseimmel, de edzésen rengeteget gyakorlom a Melczer Vilivel, Koós Gabival, anno Csizmadia Zolival.” – reagált a csapatkapitány.

„Ez a siker a csapat sikere.”

– fűzte hozzá saját nevelésű kapusunk.

A hagyományokhoz híven a gálán ismét átadták a 2016-os Pest Megyei Amatőr Aranylabda díját is, melyet a felsőpakonyi Wrábel József kapott meg. A szavazáson az Érdi VSE védője, a nyáron Vecsésről érkező Bozsoki Imre hatodik helyen végzett, ezzel pedig a legjobb védő lett.

Vélemény, hozzászólás?