Nem a mi napunk volt – U10

2024. április 28-án, vasárnap délelőtt a Budaörsön szerepeltU10-es csapatunk. A hazaiak és a Kelen SC tehetségközpontjának csapata egyaránt jobb játékerőt képviselt nálunk, de sajnos mi is tettünk érte, hogy a meccsek így alakuljanak. A Dunaharaszti MTK csapatával kiegyenlített mérkőzést játszottunk, de a vasárnapi nem a mi napunk volt.

Az első mérkőzésen nagyon gyorsan hátrányba kerültünk, ami sajnos kellőképpen elbizonytalanította a csapatot, és a számunkra szokatlanul agresszív ellenfél ezt gyors támadásokból szerzett szép gólokkal ki is használta. Érdi VSE U10 – Budaörs 0-9.


A meccs után az öltözőben igyekeztünk rendezni a sorokat, ami részben sikerült is, hiszen a második találkozó első félidejében remek gólokat szerezve 4-1 re vezettünk, ám közvetlenül a szünet előtt két gyors góllal minimalizálta hátrányát az ellenfél. A második félidő elején sok helyzetet kihagytunk, a ’Haraszti pedig több ízben is kontrából büntetett. Érdi VSE U10 – Dunaharaszti MTK 4-7.


Rögtön ezután a Kelen SC csapata következett. Ismét az első támadásból gólt kaptunk, de kétgólos hátrányból még ki tudtunk egyenlíteni. 2-2 után azonban a nagy melegben elfáradó csapatom küzdött, de már nem tudott igazán komoly ellenállást kifejteni. Érdi VSE U10 – Kelen SC 3-8.


A torna nagyon tanulságos volt, ugyanis a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy milyen az, amikor nálunk erősebb ellenfelek ellen játszunk. Azt, hogy mennyire ott kell lenni fejben az első pillanattól kezdve, keményen kell passzolni és a labda elé jönni. Meg azt is, hogy ha hibázunk, akkor, azon gyorsan túl kell lépni, mert ha nem tesszük, akkor jönnek az újabb hibák. Az ellenfelek erősebbek, gyorsabbak, pontosabbak voltak, és bizony sok esetben ellöktek, eltoltak, leütköztek bennünket. A tapasztalatokkal felvértezve dolgozunk tovább, hogy a következő hasonló torna sokkal jobban sikerüljön.

–értékelte a látottakat Lelkes Péter