Félév értékelő Ebedli Zoltánnal – NBIII

Ahogy tavaly ilyenkor is megtettük, úgy idén is leültünk és egy kis kötetlen beszélgetéssel egybekötött értékelésre felnőtt csapatunk vezetőedzőjével Ebedli Zoltánnal. Csapatunk az NB III. Dél- Nyugati csoportjának középmezőnyében foglal helyet. A téma természetesen a magunk mögött hagyott félév és a csapat előtt álló téli felkészülés volt.

Az előző szezonhoz képest megváltozott az NB III. csoport beosztása. Hogy érzed jobb vagy rosszabb lett így a bajnokság? Gondolok itt a mérkőzésszámra, utazásra, az ellenfelek erősségére.

E.Z.: Első körben nagyon örültem a hírnek, amikor megtudtuk, hogy csökkentik a létszámot éskevesebb meccset kell játszani, mint az előző idényekben, ugyanis mint azt már soksor elmondtam
nekünk, mint amatőr csapatnak nagyon megterhelő volt a 20 csapatos bajnokság, ahol sok hétközi forduló is volt. Aztán az őszi naptárat látva már merültek fel bennem kétségek, amik sajnos be is igazolódtak. Ugyanúgy korán kezdtük a bajnokságot, már júliusban, illetve ugyanúgy több hétközi mérkőzésünk is volt, mint eddig, ráadásul a tavaszi előre hozott két forduló miatt meccsszámban is nagyjából ott vagyunk, mint tavaly. A tavaszi folytatásban meg az a nehézség, hogy nagyon hosszú a téli szünet, csak márciusban lépünk pályára legközelebb, ami okoz némi fejtörést, a felkészülést illetően. Az ellenfeleket tekintve van két-három csapat, aki minden tekintetben kiemelkedik a mezőnyből, velük nehéz felvenni a versenyt, de a többi csapat erőssége nagyjából kiegyenlített, bárki megverhet bárkit, ami a jelenlegi tabellán is látszik.

A tavalyihoz képest a keretben is voltak változások. Hogyan értékeled összeállt, összeérett a keret? Elégedett vagy elégedetlen vagy a csapat teljesítményével összességében? Esetleg egyénileg kiemelnél vagy elmarasztalnál valakit?

E.Z.: A keretet illetően nem sok változás volt a nyári időszakban. A nyári felkészülés jól sikerült, szinte sérülés nélkül megúsztuk, ami nagyon fontos szempont egy olyan rövid keretnél, mint a
miénk. Hat felkészülési mérkőzésből ötöt megnyertük és egy döntetlent játszottunk azt is az Nb2-es Kozármislennyel. Ezek az eredmények némiképpen „elaltattak” minket a csapat erősségét illetően. Talán az ellenfeleket sem jól választottuk meg, ezért is mondom mindig, hogy az edzőmeccsekből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. A nyár végén is történtek olyan események, amik az egész félévre kihatással voltak ránk nézve. Gondolok itt arra, hogy egy játékos az átigazolási időszak utolsó napjaiban döntött úgy, hogy nem nálunk szeretné folytatni a pályafutását, ez azért is volt húsba vágó, mivel pótolni már nem tudtuk és a változtatási lehetőségeinket is gyakorlatilag lenullázta.

Összehasonlításképpen tavaly ugyanebben az időszakban –nem elfelejtve, hogy két mérkőzéssel több volt a 6. helyen állt a csapat (most a 9. helyen) és 11 mérkőzésen megőrizte kapuját a góloktól (most ez 2 meccsen sikerült!). Nagy a változás. Ez minek tudható?

E.Z.: A tavaly kialakított képet magunkról, ősszel sajnos leromboltuk, olyan tekintetben, hogy úgy ismertek meg minket, mint egy nagyon stabilan védekező csapat, akinek nehéz gólt vagy gólokat rúgni. Ez ebben a félszezonban szerte foszlott. Nagyon sebezhetőek voltunk, ami az egész csapatjátékunkra kihatással volt. Mély szakmai elemzésekbe nem szeretnék, de az előttünk álló időszakban az a feladatunk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk, és egy szebb tavaszi szerepléssel visszaállítsuk a renoménkat ebben az osztályban. Sajnos -és az most nem magyarázkodás – a sérülések sem kerültek el minket, amik szintén szűkítették a variációs lehetőségeinket.

A téli szünetben min kell változtatni szerinted, hogy még eredményesebb, sikeresebb legyen a csapat? A téli szünetben személyi változtatások a hatályos szabályok miatt nem egyszerűek. Mi a véleményed erről?

E.Z.: Nagyon nehéz ilyenkor játékost igazolni, mivel mindenkinek szerződése van, csak esetleg olyan játékos szabadul fel, akit valamiért elküldenek a klubjától, ráadásul rossz tapasztalataink is vannak, mivel az előző időszakban is belefutottunk néhány rossz téli „erősítésbe”. Jelenleg is azon vagyunk, hogy megtaláljuk azokat az alkalmas játékosokat, akik a segítségünkre lehetnek a tavaszi szezonban.

Gondolom a téli felkészülési program már összeállt. Tudhatunk ezekről bővebben?

E.Z.: Január 15-én kezdjük a srácokkal a közös munkát, január elejétől pedig otthoni feladatokat kapnak, hogy megfelelő állapotban tudjuk kezdeni a felkészülést. Január végén 4 napra (Martfűre) edzőtáborba is megyünk, ami remélem elősegíti a csapategység tovább erősödését is. Az edzőmérkőzések is már le vannak kötve. A hétvégéken ezeken a felkészülési meccseken igyekszünk formába önteni, amit a bajnokikon játszani szeretnénk.

01.27. Érdi VSE – III.ker. TVE
02.03. Budaörs SC Érdi VSE
02.10. OPUSTigáz Tatabánya – Érdi VSE
02.17. Érdi VSE FC Dabas
02.24. FC Hatvan – Érdi VSE

(A mérkőzések pontos kezdési időpontjairól később tájékoztatjuk szurkolóinkat!)

Reményeid szerint és reálisan nézve, hol végezhet a csapat a bajnokság végén?

E.Z.: Személy szerint akkor lennék elégedett, ha a 6. hely környékén tudnánk végezni, amivel a vezetőség is egyetért. De nem csak a helyezést tekintve várok többet a csapattól, hanem a mutatott játékot tekintve is többet szeretnék látni, mint ősszel.

Zárásként. Ha írnál a Jézuskának, mit kívánnál?

E.Z.: Hogy kerüljenek el minket a sérülések, és Fortuna is álljon vissza kicsit a mi oldalunkra. De azt is tudomásul kell venni a srácoknak, hogy a szerencse csak annak az oldalára áll, aki tesz is érte. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Újévet kívánjak szurkolóinknak és minden sportbarátnak!

 

– Ebedli Zoltán –