Fiaskó a szombati matinén – NBIII

Szombaton délelőtt 11:00- kor Székesfehérváron léptünk pályára az idei utolsó idegenbeli mérkőzésünkön. Ez a mérkőzés már a tavaszi idény első felvonása, amit előre hoztak a szervezők. A hazai mérkőzésen az utolsó percekben szerzett Pál góllal tartottunk otthon a hátrom pontot, de az összkép alapján egy „sima” meccs volt. Valami hasonlóra számítottunk most is, győzelem egy „sima” meccsen…. sajnos a vége tényleg „sima” lett!

Ebedli Zoltán egy helyen változtatott a múlt heti összeállításhoz képest így a Kertész F.—Juhász, Morvai, Fülöp, Németh—Szabó, Horváth, Göblyös, Farkas—Pál—Monori  összetételű csapatnak szavazott bizalmat.

9. perc: Molnár ívelt a büntetőterületen belülre. Csepregi mellel lekészítette Tóthnak, aki 14 méterről kapura lőtt. Kertész a helyén volt és kiütötte a labdát.

20. perc: Tetszetős vendég támadás futott végig a baloldalon. Németh, farkassal játszott össze és a visszakapott labdát a kapu elé kanyarította, ahol sajnos Morvai és Pál is lemaradt a beadásról.

25.perc: Szabó ugratta ki Monorit, aki az ötösig vezette a labdát, de középre irányuló passzát már blokkolták a védők.

30. perc: Egy jobboldali hazai beadást Tóth háttal a kapunak ollózva lőtt kapura, de Kertész F. megint útját állta a labdának.

32. perc: Egy elképesztő egyéni hibából megszerezte a vezetést a hazai csapat. Egy rövidre sikerült mélységi indításFülöpé kellett volna, hogy legyen, de érthetetlen módon a védő lehúzta a fejét, így a labda Tóth elé került. A támadó köszönte az ajándékot és a kétségbe esetten menteni igyekvő vendég kapus fölött a hálóba emelt. 1-0

40. perc: Németh baloldali szögletét Pál fejelte kapu fölé.

41. perc: Megint egy indítás Tóth felé és megint Fülöp, aki fölött elment a labda, amivel a csatár ismét helyzetbe került. Szerencsére Kertész most menteni tudott Tóth elől egy remek kivetődéssel.

45. perc: Juhász adott be jobbról és Szabó lőtt kapura, de a labda Gergely ölében halt el.

Egy nem túl izgalmas első félidőt láthattak a nézők. Mezőnyjáték ici-pici hazai fölény, de semmi exrtra tartalom. Viszont mégis az ellenfél ment előnnyel pihenőre. Miért is?? A figyelem és a koncentráció még ezen a szinten is elvárható és alapkövetelmény kell, hogy legyen különben számolatlanul fogjuk kapni a gólokat…. mint kiderült a folytatásban is. A szakmai stáb nem cserélt így változatlan összeállításban folytattuk a meccset.

52. perc: Csepregi kevergetett a 16-os vonalánál, majd oldalra passzolt Menyhárthoz, aki középre lőtte a labdát, amit Tóth a kapu mellé fejelt.

54. perc: Imrik edző folyamatos intrikáit elégelte meg a játékvezető és ezt egy sárga lappal igyekezett lezárni.

57. perc: Szabó adott be jobbról, de Farkas és Monori egymást zavarta. Utóbbi azért még kapura lőtt, de a védők blokkolni tudtak.

60. perc: Németh jobboldali szögletét Pál visszafejelte középre, amit Farkas 3 méterről a jobb alsóba passzolt. 1-1

64. perc: Egy jobbról középre passzolt labdát Menyhárt „eltört”, de így lett jó, mert a vendégek kapusa már eldőlt másik irányba, így a labda a kapuba pattogott. 2-1

65. perc: Berki helyett Ambach lépett pályára.

66. perc: Farkas és Szabó helyére Kincses és Kertész B. állt be.

68. perc: Morvai 30 méterről végzett el szabadrúgást és a szél kicsit megtolta a lövést, amit Gergelynek a léc alól kellett kiütnie.

70. perc: Egy hosszú indításra (Horváth feje fölött) Tóth indult be és az így megkapott labdát pár méter labdavezetés után Kertész mellett a kapuba lőtte. 3-1

76. perc: Ismét egy bohózatba illő gólt kaptunk. Megint csak egy mélységi indítással próbálkoztak a hazaiak /ráéreztek, hogy ezeket ma nem tudjuk kontrolálni !!/ ,amit Fülöp előzékenyen levett az ellenfél támadójának. Most Menyhárt köszönte szépen és középen rávezette a labdát Kertész F.-re, majd elfektette a kapust és az üres kapuba passzolt. Az menteni igyekvő Juhász már csak beljebb tudta segíteni a labdát. 4-1

78. perc: Csepregi és kecskés lement a pályáról helyükre Balla és Balogh álltak be.

83. perc: Ambach kapott sárga lapot.

87. perc: Egy Horváth-Ambach párharcnak csak a végét értékelte a játékvezető és a csatár lerántásáért büntetőt ítélt a hazaiak javára. A letett labda mögé a sértett állt, de gyenge lövését Kertész F. hárította, viszont a kipattanó újra Ambachelé került, aki 5 méterről már nem hibázott. 5-1

88. perc: Monori passzolt Pálhoz, aki kapu felé fordult, de 10 méteres lövése elment a hosszú sarok mellett.

89. perc: Menyhárt és Molnár elhagyta a játékteret, helyükre Lehota és Rétfalvi érkezett.

90. perc: Monori most Némethnek passzolt, akinek 14 méteres lövését Gergelynek kellett vetődve védenie .

Ez a mérkőzés nem úgy alakult, ahogyan elképzeltük és reménykedtünk, hogy történni fog. Köszönjük szurkolóink bíztatását, ami most sem maradt el. Le kell vonni a konzekvenciákat, kijavítani a hibákat és sportemberhez méltóan beleállni az idei utolsó hazai pályán megrendezésre kerülő mérkőzésbe. Vasárnap a második helyezett Szentlőrinc csapatát látjuk vendégül az Ercsi úton. Várjuk kedves szurkolóinkat, szimpatizánsainkat, hogy együtt zárjuk le ezt az évet!

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

Nehéz bármit mondani egy ilyen meccs után. Szégyellem magam a játékosok nevében is. Ha U13 -ban követünk el ilyen egyéni hibákat Zsiga bá is ráncolná a szemöldökét. Még egy meccs és téli szünet, ami azt hiszem minden szempontból ránk fér, aztán meglátjuk hogyan tovább.

-fogalmazott Ebedli Zoltán.

NB III. Dél-Nyugati csoport 15. forduló
Fehérvár II. – Érdi VSE 5-1 (1-0)
Gól: Tóth (32., 70.), Menyhárt (64., 76.), Ambach (87.) ill. Farkas (60.)