Egy pont, de több is lehetett volna – NBIII

Vasárnap partner csapatunk a Ferencvárosi TC II alakulata volt a vendég az Ercsi úti sporttelepen. Rangadónak sajnos nem nevezhető a két zöld-fehér alakulat meccse mert, amíg a vendégek a tabella alsó fokán áll addig a hazai csapat az alsó régió tagja. Presztízs mérkőzésnek viszont mindenképpen nevezhető mert több érdi játékos pályafutásában fontos szerepet játszott a Ferencvárosi Torna Club. Érdekességként megemlíthető még, hogy mind a két kispadon ült egy-egy Ebedli Zoltán!

Az érdi szakvezető Ifj. Ebedli Zoltán a Kertész F. – Juhász, Morvai, Fülöp, Pintér – Spinner, Göblyös, Farkas, Németh – Pál – Monori kezdőnek szavazott volna bizalmat, de a sors átírta a kezdő tizenegyet. Sajnos a bemelegítésnél Pintér megsérült és helyette Kürti került a csapatba. Így indult a mérkőzés.

17. perc: az első említésre méltó esemény Shadirac sárga lapja.

20. perc: Tavares baloldali beadását Szabó rosszul vette át a 11-es ponton így oda lett a lehetőség.
24. perc: Formás érdi támadás végén Monori ellen szabálytalankodtak a kaputól 21 méterre. A szabadrúgást Németh végezte el, de lövését Őri magabiztosan fogta.

32. perc: Farkas ugratta ki Monorit középen, aki maga elé tette a labdát, de mielőtt 13 méterről lőtt volna tisztáztak előle a védők.

33. perc: Manner-Gágyor összjáték után az utóbbi az ötös sarkáig vezette a labdát, de Fülöp az utolsó
pillanatban menteni tudott.

39.perc: Gágyor 17 méterről életerős lövést eresztett meg, de a középre tartó labdát Kertész F.
magabiztosan fogta.

Igazságos döntetlennel vonultak a csapatok a pihenőre. Egyik szakvezető sem érezte úgy, hogy változtatnia kellene a kezdő csapatán így ugyan abban a felállásban folytatták a felek.

54. perc: Pál csatázott a bal sarokban Shadirac-al labdát a vendég védő szerezte meg, majd középre
passzolt (??), amit a 16-os vonalánál Göblyös lefülelt, betolta a védők közé és 8 méterről a rövid
sarokba passzolt. 1-0
Ebben a percben cserélt a vendégcsapat. Takács helyére Ladányi állt be.

56. perc: Tóth kapott labdát 20 méterre a kaputól középen. Tolt egyet rajta és 18 méterről kapura
lőtt. A takarásból érkező labda meglepte Kertész F.-et, akinek a lábáról a bal sarokba pattant a labda. 1-1

70. perc: Cserélt mind a két csapat. A vendégeknél Fenyvesi helyett Birkás állt be. A hazaiaknál Kürti
ment le és Csoma-László állt be.

80. perc: Pál lement a pályáról helyére Kincses állt be.

84. perc: Kincses indította Monorit, aki megverte Shadirac-ot a labdával, majd középre passzolt, ahol Spinner érkezett, de óriási helyzetben 10 méterről Őrt találta telibe. A vendég hálóőr azt sem tudta, hogy védett…

86. perc: Tavares rántotta le Monorit (két kézzel átölelte a lábát!!), aki egyedül törhetett volna kapura a labdával. A játékvezető nagyot sípolt, sprintelt vagy 15 métert, hogy mindenki megrökönyödésére kiosszon egy-egy sárga lapot a feleknek!!!!

87. perc: Farkas lement, helyére Kertész B. állt be.

91. perc: A meccs utolsó jelenete Morvai sárga lapja volt.

Összességében igazságos döntetlen született, de az érdi zöldek kicsit közelebb álltak a győzelemhez. Egészen más a szánk íze ezután a döntetlen után, mint a múlt hétvégi pontosztozkodásnál. Köszönjük szurkolóink bíztatását. Jövő hétvégén Bonyhádra látogatunk és igyekszünk haza hozni a három bajnoki pontot. Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

 

Összességében sokat tettek a srácok azért hogy eredményesek legyünk. Nyilván a Fradi jó játékosokból áll és meddő mezőnyfölényben játszottak de erre is számítottunk. Tudtuk hogy kevés esélyünk lesz a gólszerzésre, de a végén még a meccslabda is nálunk volt. Az mindenképpen pozitív, hogy a védelem stabil volt és erre tudunk építeni a jövőben.

NB III. Dél-Nyugati csoport 9. forduló
Érdi VSE – FTC II. 1-1 (0-0)
Gól:
Göblyös (53.) ill. Tóth (56.)