Fájó döntetlen a sereghajtó ellen – NBIII

A Tolna vármegyei Szekszárdon lépett pályára felnőtt csapatunk az NB III nyolcadik fordulójában. Ellenfelünk igen visszafogott teljesítményt nyújt eddig a bajnokságban. Ennek következtében a sereghajtó (16) pozícióját foglalja el. Bár nehéz mérkőzésre számítottunk azért titkon bizakodtunk, hogy három pont birtokában térhetünk majd haza. Ez sajnálatos módon nem sikerült! Bár kétszer is vezetést szereztünk előnyünket mégsem sikerült megőriznünk és el kell ismerni a mérkőzés képe alapján reális a döntetlen.

Ezen a délutánon Ebedli Zoltán a Kertész F. – Juhász, Morvai, Fülöp, Németh – Pintér, Farkas, Göblyös, Spinner – Pál, Monori tizenegynek szavazott bizalmat.

9. perc: Budai jobbról ívelt a kapu elé, ahol Tokody érkezett és 10 méteres fejesét Kertész F. vetődve hárította.

15. perc: A jobboldalon felfutó Kiszely került lövőhelyzetbe, de 15 méteres lövését Kertész F. könnyedén fogta.

25. perc: Az érdi védelem hibájából Gellér került ziccerbe, aki 15 méterről át akarta emelni a vendégek kapusát, de gyengére sikerült a kivitelezés így oda lett a kecsegtető lehetőség.

40. perc: Pintér jobbról ívelt a kapu elé és a berobbanó Monori elől Pomozi az utolsó pillanatban ütötte el a labdát.

41. perc: Lékó megkapta a meccs első sárgáját.

44. perc: Pintér egyenlített a sárga lapok terén.

Ezzel le is zárult a kicsit langyos első játékrész. Nem volt magasan a léc a csapatok számára, hogy a színvonalat és az iramot tekintve javulást mutassanak be a folytatásban. Az edzők nem cseréltek a szünetben, így ugyan abban az összeállításban jöttek ki az öltözőből a csapatok… csak az Érdi csapat kicsit élesebben.

47. perc: Monori egyedül vitte kapura a labdát, de sokáig kivárt a lövéssel és így beérte a védője, aki szögletre mentett a csatár elől. A baloldali szögletet Pintér ívelte a kapu előterébe. Monori mellre vette a beadást és mielőtt leesett volna a labda kapásból a rövid sarokba bombázott 8 méterről. 0-1

52. perc: Kiszely kapott szövegelésért sárga lapot.

56. perc: Budai lőtt 16 méterről kapura, de Kertész F. vetődve a vonalon fogta meg a játékszert.

63. perc: Juhász is „besárgult”.

67. perc: Farkas is sokat beszélt… jutalma sárga lap lett. Ugyan ebben a percben cseréltek a csapatok. Az érdiek rögtön kettőt is. Göblyös és Pintér helyett Kertész B. és Kürti állt be. A hazaiaknál Péter A. lement helyére Paksi állt be.

70. perc: Ebedli Zoltán kapott sárga lapos figyelmeztetést akicsit indiszponált Virág sporttártól.

70. perc: Lékó le-Péter be volt a csere iránya.

74. perc: Tokody kapott labdát a jobbösszekötő helyén. Egy átvétel után 17 méterről lövésre szánta el magát, amit Kertész F. hárított ugyan, de a kipattanót az üresen érkező Paksi 9 méterről az üres kapuba továbbította. Az érdi védelem csak nézte az eseményeket… 1-1

76. perc: Spinner fordult kapu felé a labdával és 16 méteres lövése alig kerülte el a hosszú sarkot.

80. perc: Pált, Kincses váltotta a pályán.

86. perc: Ágics rántotta le Monorit a tizenhatoson belül…büntető! Az eset után Ágics sárgát kapott. A letett labda mögé a sértett állt és a balra vetődő kapust becsapva a jobb sarokba lőtt. 1-2

89. perc: Arena kapott sárga lapot. Spinner elhagyta a pályát helyette Tar állt be.

93. perc: Jobboldali bedobás után Fülöp fejpárbajt veszített a 16-oson belül. A tovább csúsztatott labdát lekészítették lövésre és Tokody 16 méterről élt is a kínálkozó lehetőséggel, és a kapuba bombázott. 2-2

Ezután említésre méltó esemény már nem történt a mérkőzésen. Köszönjük szurkolóinknak a bíztatást. Jövő héten a Ferencvárosi TC második csapata ellen lépünk pályára 15:00 kezdéssel. Várjuk kedves szurkolóinkat, szimpatizánsainkat.

Sajnos a 92. percben kiengedtük a győzelmet a kezünkből, ráadásul egy bedobásból tudtunk gólt kapni. 1-0 után elmaradt egy büntető amivel érzésem szerint lezárhattuk volna a mérkőzést. A héten több sérülés és betegség nehezítette a felkészülést, ezért is kellett változtatnunk.
Dolgozunk tovább hogy feljebb tudjunk kapaszkodni a tabellán.

– értékelt Ebedli Zoltán.

Hajrá Zöld! Hajrá Érd!

NB III. Dél-Nyugati csoport 8. forduló
Szekszárdi UFC – Érdi VSE 2-2 (0-0)
Gól: Paksi (74.), Tokody (90.) ill. Monori (47., 86.)