BRONZÉREM – U16

Megsüvegelendő eredményt ért el U-16-os csapatunk ebben a bajnokságban. Serfőző István edző kezei alatt egész évben dobogós helyen álltak fiataljaink és a végelszámolásnál a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Már régóta vártunk ehhez hasonló sikerre — reményeink szerint folytatódik– a következetes építkezésnek (U-7-től egészen U-19-ig) betudhatóan lassan, de biztosan látható eredménye van. A siker „kovácsát” Serfőző Istvánt kérdeztem, hogyan élte meg a magunk mögött hagyott bajnokságot.

Vágjunk a közepébe. Az MLSZ Regionális U-16 Dél-Nyugati csoportjában a dobogó harmadik fokán végeztél a csapatoddal. Gratulálok! Megosztanád velünk gondolataidat erről a sikeres szezonról?

S.I.: Három U-19-es idény után vettem át a jelenlegi U-16-ot,mellyel egy sikeresnek mondható szezont zártunk. Az őszi idényt azzal kezdtük, hogy megtaláljam mindenkinek a pozícióját és a posztoknak megfelelő feladatokat sajátítsák el. Kétféle felállási formában játszottunk az idény során attól függően, hogy kik álltak rendelkezésre. Jól kezdtük a szezont jó volt a csapatszellem egész jól összeállt a játékunk és ez azeredményekben is megmutatkozott. Két vereséggel 3 pontos hátránnyal a második helyen zártuk az őszt. A tavaszi idényre a felkészülésünk elég hosszúra sikeredett mivel csak március közepén folytatódott a bajnokság. A célkitűzésünk az volt, hogy eredményesség szempontjából tartsuk a lépést az első helyen lévő Budaörs csapatával. Egyéni fejlődésben pedig mindenkitől még jobb teljesítményt vártam. Sajnos különböző okoknál fogva ezekből nem valósult meg semmi. Visszafogott egyéni és ez által a csapat teljesítménye is messze elmaradt az őszihez képest. Viszont örülünk, hogy 10 év után újra van dobogón végző nagypályás csapatunk.

Ilyenkor azt gondolja a laikus, hogy minden flottul működött. Voltak nehézségeid a menetelés során?

S.I.: Igen sajnos nagyon szűk volt a játékos keretünk (13) fő ezért eléggé pengeélen táncoltunk, amig ősszel szinte sérülés és betegségek nélkül lehoztuk a meccseinket addig ez tavaszra már nem volt jellemző. Egy játékosunkat műteni kellett emiatt kimaradt neki az egész tavasz, közben jött egy pár sérülés is, de ami a legjobban fájt, hogy 3-4 játékost a kamaszkori sajátosságok elvitték rossz irányba és ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Viszont minden rosszban van valami jó is ezek tükrében jó pár U-15-ös játékos is szerephez jutott így test közelből érezhették az eggyel nagyobbaknál zajló mérkőzések tempóját.

Kiemelnél valakit, valakiket, a csapatból, akire, akikre bátran támaszkodhattál. Illetve volt olyan, aki csalódást okozott?

S.I.: A csapatunk magja az a 7-8 fő, aki sok munkát beletett az edzésekbe, ill. a mérkőzésekbe mindenképpen dicséretet érdemelnek rájuk mindig számíthattam. Azok, akik elég sokszor cserben hagyták a csapatot gondolkodjanak el, hogy valóban folytatni akarják ezt a játékot, mert ebben a formában sok értelmét nem látom.

Pár hét és kezdődik az új bajnoki év. Új korszak kezdődik. Sokan feljebb lépnek és az U-19 korosztályban folytatják. Ugyanakkor lentről az U-15-ből jó páran fellépnek a kezed alá. Hogy látod a jövőt? Mire lehet képes az U-16 korosztály jövőre?

S.I.: Igen két játékosom marad az U-16-ba a többiek tovább lépnek az U-19-be, ahol már menet közben páran be is mutatkoztak, és ha minden jól alakul számára a 2008 születésű játékosunknak Szelp Máténak nagy esélye van, hogy az MTK Sándor Károly akadémiájára kerüljön ez minden képen nagy elismerés lenne mind a játékosnak mind pedig az egyesületünknek, hogy Magyarország első labdarúgó Akadémiájára is tudunk nevelni játékost. A felkerülő játékosokkal is el kell kezdeni az építkezést vannak képzett játékosaink, akik, ha jó lesz a hozzáállásuk és szorgalmasok lesznek, akkor remélem sok szép eredményt érhetünk el, ésfőleg megfelelő ütemben tudnak fejlődni.

Az egyesület nevében és a szurkolóink nevében is köszönjük a szép sikert és hasonlóan eredményes új bajnoki évet kívánok.

S.I.: Mi is köszönjük a gratulációkat a csapat nevében, köszönjük a szülők segítségét támogatását jó pihenést és szép nyarat kívánok mindenkinek! Hajrá Érd!