Először játszottunk döntetlent az idényben

Hajrábeli gólváltás után játszott 1–1-es döntetlent az ETO Akadémia vendégeként az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 15. fordulójában.

Előzetesen is kiegyenlített mérkőzésre volt kilátás Győrben, hiszen a legutóbbi négy mérkőzéséből egy döntetlen mellett a másik hármat megnyerő ETO Akadémia már a hetedik helyre jött fel a tabellán, vendége pedig a nyolc győzelemmel és hat vereséggel álló Érdi VSE volt.

A vendégek bár eltiltás miatt Szabó Richárdra és Németh Gábor Vincére sem számíthattak, kifejezetten jól, két nagy helyzettel kezdték a mérkőzést. A kihagyott lehetőségek után viszont a hazaiak játszottak meddő mezőnyfölényben, s az érdiek kapujára az első félidőben csak egyszer okoztak veszélyt, de Kertész Ferenc azt is hárította.

A fordulás után sem változott a játék képe, a győriek domináltak inkább, de az érdiek állták a sarat, egészen a 85. percig, amikor a hazaiak egy védelmi hibát kihasználva a csereként beállt Huszár Marcell révén szereztek vezetést.

Az érdiek azonban felpörögtek a hajrában és nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, ami hamar össze is jött, amikor a 87. percben egy pontrúgás után harcoltak ki tizenegyest, amit Kürti Zsolt értékesített, kialakítva ezzel az 1–1-es végeredményt.

“A múlt heti mérkőzésünk után stabilizálni kellett a játékunkat, ami sikerült is. Két nagy helyzetünkkel kezdődött a mérkőzés, amiket sajnos nem sikerült értékesítenünk. A 85. percig meddő mezőnyfölényben játszott az ETO, mert tudatosan átengedtük neki a területet és egyetlen védelmi hibánkból gólt kaptunk, de ezután mindent a támadásra helyeztünk és sikerült egyenlítenünk, így igazságos döntetlen született. Gratulálok a csapatnak a hozzáálláshoz és a fegyelmezettséghez”

– értékelt Ebedli Zoltán.

Az Érdi VSE jövő héten ismét győri csapattal csap össze, hiszen november 6-án, vasárnap 13 órától a Gyirmót FC második csapatát látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen, miután a felek felcserélték a pályaválasztói jogot.

NB III, Nyugati csoport, 15. forduló
ETO Akadémia–Érdi VSE 1–1 (0–0)
Győr. V.: Papp Ádám (Ring K., Tóth Cs.)
ETO Akadémia: Sebők – Ignácz, Tullner, Gasztos (Balogh Á., 90. perc), Bognár B. (Deákovits, a szünetben), Vingler, Szabó T., Németh O., Mitring (Balajthy, 76. p.), Moharos (Huszár, a szünetben), Sipőcz.
Vezetőedző: Antonio Munoz
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Pintér N. (Gajda, 86. p.) – Farkas B., Révész, Göblyös, Morvai M., Kürti – Pál Sz. (Molnár D., 70. p.)
Edző: Ebedli Zoltán
Gól: Huszár M. (85. perc), ill. Kürti (87. perc – 11-esből)