A Puskás nyerte a dobogósok csatáját

Az NB III Nyugati csoportjának 9. fordulójának dobogósok közti rangadója után is őrzi veretlenségét az Érdi VSE-t 3–1-re legyőző Puskás Akadémia FC II, ráadásul Nagy Ádám együttese hazai sikerének köszönhetően meg is előzte Kertész Ferencéket a tabellán.

A válogatott szünetben is folytatódott a küzdelem az NB III-ban. A Nyugati csoportban hat győzelemmel és két döntetlennel második helyen álló Érdi VSE az egy hellyel mögötte, de veretlenül álló Puskás Akadémia FC II vendégeként vívott rangadót. Nagy Ádám együttese ugyanis eddigi nyolc meccsén öt győzelmet és három döntetlent jegyzett. A szünetelő élvonalbeli küzdelmek ellenére a felcsútiak NB I-es csapatából ezúttal nem volt visszajátszó játékos a tartalékcsapatban.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, hiszen Farkas Bálint révén rögtön az első percekben kapufáig jutottak, majd a játékrész derekán újabb nagy helyzetet hagytak kihasználatlanul. A kiegyenlített, lüktető első félidő után a második 45 percet nem kezdték jól az érdiek, hiszen Kertész Ferenc kapuját előbb a 47. percben az idei kilencedik gólját jegyző Magasföldi József, majd öt perccel később Demeter Szilárd is bevette.

Az érdiek bár újabb két kapufáig és több helyzetig jutottak, de szépítés helyett a hajrá előtt, a 73. percben Demeter megszerezte egymaga második, csapata harmadik gólját, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A 78. percben Németh Gábor Vince piros lapja miatt megfogyatkozó érdiek bár Pál Szabolcs révén a 85. percben 3–1-re zárkóztak, ennél közelebb már nem tudtak kerülni a felcsútiakhoz, akik továbbra is őrzik bajnoki veretlenségüket és megelőzték aktuális ellenfelüket a tabellán.

“Nehéz indulatok nélkül értékelni a mérkőzést, anélkül, hogy ne említeném meg a játékvezető ténykedését. Viszonylag ritkán foglalkozom velük, de ezen a meccsen döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hogy a játékvezető finoman szólva sem nekünk fújt. Az első félidőben azt játszottuk, amit elterveztünk, voltak helyzeteink, míg a Puskásnak nem volt nagy lehetősége. A második félidő elején viszont kaptunk két gyors gólt, amivel a hazaiak megérdemelten szereztek vezetést, mert berúgtak két szép helyzetet, amiket nem tudtunk levédekezni. Ezután váltottunk és kezdtünk feljönni a meccsbe, átvettük az irányítást, több kapufát rúgtunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de utána volt az a lélektani pillanat, amikor belenyúlt a mérkőzésbe a játékvezető és nem a mi oldalunkra dőlt a mérkőzés. Volt egy elmaradt büntető kettő nullnál és máshogy alakult volna a mérkőzés, ha kettő egy az állás, de bekaptuk a harmadik gólt és a kiállítás után már csak a szépítésre futotta az erőnkből. Elégedetlen most sem vagyok teljes mértékben, mert voltak jó periódusaink, volt, hogy uraltuk a meccset, volt, hogy a Puskás, de ilyen a futball, a Puskás három helyzetből három gólt rúgott, mi pedig a rengeteg lehetőségből csak egyet

– értékelt Ebedli Zoltán.

Az Érdi VSE-re az NB III Nyugati csoportjának 10 fordulójában újabb hétközi rangadó vár, hiszen szeptember 28-án, szerdán, 16 órától a Kelen SC-t látja vendégül, majd a 11. körben, október 2-án, vasárnap 15 órától a Zsámbéki SK otthonában lép pályára.

NB III, Nyugati csoport, 9. forduló
Puskás Akadémia FC II–Érdi VSE 3–1 (0–0)
Felcsút. V.: Büki Gábor (Ország, Imrő)
PAFC II: Perczel – Fodor M., Demeter, Magasföldi, Major M., Kicsun (Barkóczi, 86.), Kern, Czár, Makara, Vajda R., Dusinszki (Bakos Sz., 88.)
Vezetőedző: Nagy Ádám
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Pallagi, Fülöp N., Németh G. V. – Csoma-László (Morvai, 70.), Farkas B., Göblyös, Gajda (Gubacsi, 54.), Pintér N. – Pál Sz. (Molnár D., 86.) 
Edző: Ebedli Zoltán
Gól: Magasföldi (47.), Demeter (52., 73.), ill. Pál Sz. (85.)
Kiállítva: Németh G. V. (78.)