Dobogósok csatájával folytatjuk

Szeptember 25-én, vasárnap 11 órától a tabella második helyén álló Érdi VSE a harmadik helyezett Puskás Akadémia FC II vendégeként lép pályára az NB III Nyugati csoportjának 9. fordulójában.

Igazán pikáns rangadóval folytatja szereplését az új, 2022–2023-as idényt hat győzelemmel és két vereséggel kezdő Érdi VSE, hiszen Kertész Ferencék a még veretlen és velük azonos ponttal (18) álló Puskás Akadémia FC II-höz látogatnak Felcsútra. Nagy Ádám együttese ugyanis öt győzelemmel és három döntetlennel foglalja el a tabella harmadik helyét.

Amíg az érdiek a Kaposvár és a Budaörs elleni vereségek mellett a Komáromot, a Tatabányát, a Balatonfüredet, a ZTE FC II-t, a Csornát és legutóbb a III. Kerületet győzték le, addig a felcsútiak a Csornát, az ETO Akadémiát és a Teskándot idegenben, a Zsámbékot és az éllovas Veszprémet hazai pályán múlták felül, míg a III. Kerülettel otthon, a Kelennel és a Nagykanizsával idegenben játszottak döntetlent.

A PAFC II eredményei közül kiemelkedik az újonc Zsámbék elleni 5–0-s győzelem mellett az első helyen álló veszprémiek elleni kiütéses, 6–1-es sikere.

Azaz izgalmas mérkőzésre van kilátás Felcsúton, de meg kell jegyezni, hogy a válogatott szünet is nagy hatással lehet a mérkőzésre, hiszen a Puskás Akadémia élvonalbeli csapatából is több játékos visszajátszhat. Igaz, a második számú együttesből is bőven van kire figyelni, hiszen például a felcsútiak támadója, Magasföldi József már nyolc gólnál jár az idei kiírásban.

„Vasárnap délelőtt folytatjuk a bajnokságot az eddig még veretlen Puskás II vendégeként. Mint minden második csapatnál, náluk is nagy kérdés lesz, hogy milyen összeállításban lépnek pályára, főleg annak tükrében, hogy hétvégén nincs NB I-es forduló. Bárhogyan is állnak fel, nagyon jó csapattal fogunk találkozni, bátor támadófocit játszanak, nehéz dolgunk lesz, de minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy három ponttal távozzunk Felcsútról”

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

A két csapat az előző években is rendre találkozott egymással. Tavaly Felcsúton (0–0) és Érden (1–1) is megosztoztak a pontokon a felek, a 2020–2021-es kiírásban a Puskás Akadémia idegenben 5–0-ra, hazai pályán 6–1-re múlta felül az érdieket, akik a 2019–2020-as csonka kiírásban 2–0-ra nyertek Felcsúton. A 2018–2019-es kiírásban pedig az izgalmas felcsúti 3–3 után Érden 2–0-ra győzött a házigazda.

A szeptember 25-én, vasárnap 11 órakor kezdődő Puskás Akadémia FC II–Érdi VSE mérkőzést Büki Gábor vezeti, segítői Ország Péter és Imrő János lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 9. forduló
09.25., 11.00: Puskás Akadémia FC II–Érdi VSE

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés

HÉTVÉGI PROGRAM

Felnőtt csapatunk mellett U13-asaink szombaton az FC Dabas SE-t látják vendégül, míg U11-eseink Biatorbágyra látogatnak az OTP Bank Bozsik Program regionális tornájára. A legkisebbek pedig hazai környezetben mérkőznek meg, hiszen az U7-es, U8-as és U9-es korosztályok számára rendezett Bozsik-tornának az Ercsi úti Sporttelep ad otthont szombat délelőtt.

U13, Regionális bajnokság, Közép A-csoport, 4. forduló
09.24., 10.00: Érdi VSE–Meton-FC Dabas SE

U11, OTP Bank Bozsik Program, Regionális torna
09.24., 10.00: Biatorbágy

U9, OTP Bank Bozsik Program
09.24., 14.45: Ercsi úti Sporttelep

U8, OTP Bank Bozsik Program
09.24., 13.30.: Ercsi úti Sporttelep

U7, OTP Bank Bozsik Program
09.24., 12.00: Ercsi úti Sporttelep