Nem tudtuk megtartani előnyünket

Hiába szerzett hamar vezetést Fülöp Noel révén az Érdi VSE a Budaörs ellen, a vendégek még a szünet előtt egyenlítettek, majd egy hajrában szerzett góllal 2–1-re megnyerték az NB III Nyugati csoportjának 6. fordulójában rendezett térségi rangadót.

A Budaörs kezdte jobban az Érden rendezett térségi rangadót, hiszen az első lehetőség előtte adódott, de a vendégek jobb oldali szöglet utáni lövését blokkolták a hazai védők, akik ezután egyre inkább mezőnyfölénybe kerültek, s több kisebb lehetőséget is kidolgoztak.

Az érdiek vezető találatára sem kellett sokat várni, amikor a 12. percben egy jobb oldali szögletre a röviden érkező Fülöp Noel érkezett tökéletes ütemben és a kapuba bólintott.

A vezetést jelentő gól még inkább felbátorította az érdieket, akiktől Pál Szabolcs könnyen megduplázhatta volna az előnyt, de cselei után blokkolták lövését a budaörsi védők.

A következő etapban pedig Bekő Balázs csapata is sokat javult, de egy bal oldali szabadrúgást leszámítva Kertész Ferenc kapujára nem jelentett veszélyt. Egészen a 38. percig, amikor egy jobb oldali akció után a második hullámban érkező Soltész Barnabás 12 méterről okosan gurított a hosszúba (1–1). A szünet előtt pedig Gula Boldizsár fejesénél is résen kellett lennie a hazaiak kapusának, de végül döntetlennel fordultak a csapatok.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, de a vendégek próbálkoztak valamivel többet, kapura azonban egyik fél sem okozott veszélyt, csupán a 63. percben kellett védenie Kertész Ferencnek Gula löketét.

A hajrában mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei, hogy eldöntsék a három pont sorsát, de ez a vendégeknek sikerült, amikor a 83. percben egy gyors támadás végén Gula passzolt el a védő szorításában a kapu jobb alsó sarkába, kialakítva ezzel a budaörsiek 2–1-es sikerét.

“Sajnos az első húsz percet, illetve a mérkőzés utolsó etapját leszámítva nagyon gyengén játszottunk. Amióta edző vagyok itt, ilyen rossz produktumot még nem láttam. Talán azt kell mondanom, hogy rosszat tett nekünk, hogy gólt lőttünk, mert mintha azt hitték volna a játékosok, hogy vége a mérkőzésnek és nyertünk egy nullra, de volt még hetven perc. Nagyon enerváltak voltunk, a kapott gól után kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk. A második félidőben úgy ahogy rendeztük a sorokat, de a jótól az is nagyon messze volt. Abszolút megérdemelten nyert a Budaörs. Remélem, vasárnapig sikerül rendezni a sorokat és Csornán kijavítjuk a csorbát!”

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

“Úgy éreztem, hogy az elején azzal, hogy visszaálltunk kicsit elaltattuk magunkat és nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, nem voltunk elég agresszívak. A kapott gól után felébredtünk, letámadtuk ellenfelünket és állandó presszióval próbáltuk arra kényszeríteni, hogy inkább hosszú labdákkal operáljon a rövid passzok helyett. Sok labdát szereztünk és ez a fajta nyomás gólokká érett, amikkel nyerni tudtunk – nem mondom, hogy annyira megérdemelt volt, viszont tettünk érte”

– értékelt Bekő Balázs, a Budaörs vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb szeptember 4-én, vasárnap 16 órától lép pályára, amikor a 7. fordulóban az újonc Csornai SE vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 6. forduló
Érdi VSE–Budaörs 1–2 (1–1)
Érd, 300 néző. V.: Szigetvári (ifj. Varga G., Gergely M.)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi (Kürti, a szünetben), Pallagi, Fülöp, Németh G. V. – Farkas B. (Révész, 67.), Göblyös, Morvai (Molnár D., 88.), Pintér N. (Gajda, 61.) – Szabó R., Pál Sz. (Csoma-László, 67.)
Edző: Ebedli Zoltán
Budaörs: Tóth G. V. – Szamosi (Horváth E., 70.), Ferkó, Khiesz, Tóth A., Vida K. – Klausz Á. (Hoszpodár, 79.), Soltész, Tóth B. (Csillag, 59-) – Erdey (Schindler, 79.), Gula
Vezetőedző: Bekő Balázs
Gól: Fülöp (12.), ill. Soltész (38.), Gula (83.)