Farkas Bálint duplájával nyertünk Zalaegerszegen

A Kaposvár elleni hétközi vereség után hamar visszatért a győzelem útjára az Érdi VSE, amely Farkas Bálint két góljával győzött 2–0-ra a Zalaegerszegi TE FC második csapatának vendégeként az NB III Nyugati csoportjának ötödik fordulójában.

A három győzelemmel induló új bajnoki évad után hét közben a Kaposvár ellen is jól játszott az Érdi VSE, de ezúttal a mezőnyfölény nem ért pontot a somogyiak ellen. Kertész Ferencék azonban az ötödik körben Zalaegerszegen szerettek volna visszatérni a győzelem útjára, s jól is kezdték a vasárnapi matinét.

A korai kelés és a hosszú túra ellenére az első játékrészben kifejezetten jól játszottak Pál Szabolcsék, de a hazaiak is lendületes támadásokat vezettek, így kiegyenlített játékot hozott az első félidő, melyben az érdiek is kidolgoztak néhány lehetőséget, melyek közül a legnagyobb a szünet előtti percekben adódott, amikor Farkas Bálint, Pál Szabolcs és Szabó Richárd összjátéka után utóbbi lőtt nem sokkal mellé.

A fordulás után sem változott eleinte a játék képe, majd közel egy óra játék után már góllá érett az érdiek számos akciója, amikor egy szöglet után Farkas Bálint fejelt az egerszegi kapuba.

A vendégek előnye után a ZTE FC II egyre inkább átvette az irányítást, de Pallagi Botondék állták a sarat a védelemben, majd a hajrában a hazaiak egyenlítése helyett Farkas Bálint kapott remek indítást Révész Andrástól, majd gyönyörűen emelt a hazai kapus felett a zalai kapuba, lezárva ezzel a lényegi kérdéseket. Az Érdi VSE pedig 2–0-s idegenbeli sikerrel tért vissza a győzelem útjára.

“Nagyon örülök, hogy győzelmet tudtunk aratni Zalaegerszegen, főleg az ellenfelet látva, mert nagyon jó focit játszott, gyorsak, bátrak voltak, tehát a végelszámolásnál ez mindenképp egy értékes győzelem lehet. Igaz, hogy taktikailag kissé megfontoltabbak voltunk, mint ellenfelünk, de szerintem épp ez hozta meg a sikert”

– fogalmazott Ebedli Zoltán.

Az Érdi VSE legközelebb csak augusztus 31-én, szerdán lép pályára, amikor az Ercsi úti Sporttelepen vív térségi rangadót a Budaörssel 17.30-tól.

NB III, Nyugati csoport, 5. forduló
ZTE FC II–Érdi VSE 0–2 (0–0)
Zalaegerszeg. V.: Horváth Patrik (Nagy Márk, Sáfárik Patrik)
ZTE FC II: Németh E. – Bolla Bence, Gergely B., Gergényi (Jóna, a szünetben), Boros Zs. (Kovács R., 85.), Bedővári, Bedő, Murár (Györe, a szünetben), Fábián K. (Koszovcsuk, 64.), Papp Cs., Kámi 
Vezetőedző: Koller Zoltán
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Németh G. V. (Gajda, 57.) – Farkas B., Göblyös, Morvai, Pintér N. – Szabó R. (Kürti, 82.), Pál Sz. (Révész, 68.)
Edző: Ebedli Zoltán
Gól: Farkas B. (57., 89. perc)