Ki kell mászni a gödörből!

Két vereség után április 17-én, vasárnap 17 órától hazai pályán, a Balatonfüredi FC ellen javíthat az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 31. fordulójában.

Limperger Zsolt együttese előbb múlt vasárnap hazai pályán szenvedett 3–0-s vereséget a Pápai Perutz FC-től, majd a hétközi, Tatabányai SC elleni idegenbeli találkozón Gera Dávid góljával még vezetett az Érdi VSE, erre a házigazdák öt góllal válaszoltak, végül Bartos Norbert alakította ki az 5–2-es végeredményt.

Az érdiekre a 31. fordulóban is fontos mérkőzés vár, hiszen azt a Balatonfüredi FC-t fogadják, amely a Kelen SC-hez hasonlóan 33 pontot gyűjtve egyelőre sikeresen menekül a kiesés elől. A Veszprém megyeiek kilenc győzelemmel, hat döntetlennel és tizenöt vereséggel állnak a tizenötödik helyen. Tavaszi formájuk bár jónak mondható, kevésbé kiegyensúlyozott, hiszen Borgulya István együttese többek között a Pápát otthon, a Kaposvárt és a Nagykanizsát idegenben győzte le, de nyolcat hintett például az Andráshidának és Sopronban is győzött. Emellett viszont Komáromban döntetlent játszott, de az ETO Akadémia vendégeként, Tatabányán és legutóbb hazai környezetben a Mol Fehérvár FC II-től is vereséget szenvedett.

Koós Gáborék szempontjából is fontos három pontról dönt a mérkőzés, hiszen az Érdi VSE jelenleg a tizenegyedik helyet foglalja el tizenegy győzelemmel, öt döntetlennel és tizennégy vereséggel. A 38 ponttal az érdiek bár két és három ponttal megelőzik a mögöttük álló Mol Fehérvár FC II-t és ZTE FC II-t, hátrányuk két pont az előttük álló Kaposvári Rákóczi FC-hez képest.

Nekünk a védekezésünket kell rendbe rakni, mert úgy gondolom, a felfeléjátékban veszélyesek vagyunk. A védekezésünk azonban nem áll össze, mert szinte minden hétvégén más játszik más posztokon, ez nem szerencsés, de gyakoroljuk. Most megint más fog játszani, mint eddig. Bízzunk benne, hogy összeáll a védekezésünk!

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

A két csapat a 12. fordulóban találkozott egymással, amikor az érdiek a Szabó Bence által értékesített tizenegyesre három góllal feleltek és 3–1-es sikerrel távoztak a Balaton-partiaktól. Az előző szezonban Balatonfüreden és Érden is 1–1-es döntetlent játszottak a csapatok. Azt megelőzően a 2015/16-os szezonban találkoztak a felek, amikor Érden 2–2-es döntetlent játszottak, míg Balatonfüreden 3–0-s érdi győzelem született.

Az április 17-én, vasárnap 17 órakor kezdődő Érdi VSE–Balatonfüredi FC mérkőzést Takács Ákos vezeti, segítői Sztányi Tibor és Szilágyi Zsolt lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 31. forduló
04.17., 17.00: Érdi VSE–Balatonfüredi FC

HÉTVÉGI PROGRAM!

NB III-asaink mellett az előttünk álló hétvégén ezúttal csak felnőtt női együttesünk és U14-eseink lépnek pályára hazai környezetben. Molnár László csapata szombaton 18 órától a Kelen SC harmadik csapatát látja vendégül az Ercsi úton, míg 10 órától Csiszár Zoltán U14-esei a Dunaújvárosi PASE-t fogadják.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, alsóház, C-csoport, 1. fordulóból pótolt mérkőzés, 04.16., 18.00
Érdi VSE–Kelen SC III

U14, Regionális bajnokság, középnyugati csoport, 24. forduló, 04.16., 10.00
Érdi VSE–Dunaújváros PASE