Izgalmas hajrával mentettünk pontot

1–1-es döntetlent játszott a kiesés elől menekülő Balatonfüredi FC-vel hazai pályáján, az Ercsi úti Sporttelepen az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 31. fordulójában.

Az életéért küzdő Balatonfüred ellen Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője ezúttal sárga lapos eltiltás miatt Gubacsi Zoltánra és Pallagi Botondra, sérülés miatt pedig Kollega Krisztiánra sem számíthatott.

Ennek ellenére ígéretesen kezdte a mérkőzést a házigazda, hiszen rögtön az első percben Gera Dávid lövését kellett bravúrral hárítania a füredi kapusnak, Erdélyi Ádámnak. Ezután viszont sokáig nem tudtak veszélyeztetni a hazaiak, miközben a Balatonfüred folyamatosan támadott, de több lehetőségét is elhibázta. Aztán a 34. percben Józsa Marcell kapott jó kiugratást a jobbszélen, majd szépen tolta a labdát a kapu felé, hogy aztán a kapufa segítségével vegye be az érdiek kapuját, megszerezve a vezetést a Balatonfürednek (0–1).

A második félidő elején is Kertész Ferenc bravúrjaira volt szükség, hogy ne nőjön a különbség, aztán kissé a semmiből egyenlíthettek volna a hazaiak, amikor a 76. percben Németh Gábor Vince buktatása miatt tizenegyeshez jutottak, de Gera Dávid csak a jobboldali kapufát találta telibe.

Igaz, ez csak fellelkesítette az érdieket, miközben a vendégeket megfogta, hiszen két perccel később már összejött a hazai egyenlítés, amikor egy hosszú lefolyású támadás végén Szabó Richárd lövése jutott a gólvonalon túlra (1–1).

A hajrában pedig közel állt a fordításhoz is az Érdi VSE, amely több ígéretes lehetősége mellett kapufáig is eljutott, de a három pontot jelentő találatot már nem sikerült megszereznie egyik csapatnak sem, így 1–1-es döntetlennel zártak a felek.

„Nagyon látszott a csapaton a szerdai pofon, attól függetlenül, hogy ott is voltak olyan periódusok, amely alapján az a mérkőzés is alakulhatott volna másként. Kellett, hogy higgyenek a fiúk a képességeikben, de úgy gondolom, a cserék is jól szálltak be. Az utolsó húsz perc pedig abszolút a miénk volt, büntetőt hagytunk ki, volt kapufánk, több lehetőségünk és egy tizenegyes szituáció is, amit úgy érzem, rosszul ítélt meg a játékvezető. Egy hét alatt három meccsünk volt, amely alatt kilenc gólt kaptunk, ezt minden csapat megsínyli, szóval ilyen szempontból örvendetes, hogy az utolsó húsz perc így sikerült”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Az első hetven percben mindent úgy csináltunk, ahogy kell. Rá kellett volna még rúgnunk egy-két gólt, úgy érzem, erre meg is volt a lehetőségünk, de az utolsó húsz percben jött egy rövidzárlat, mert megzavart minket, hogy összehoztunk egy tizenegyest. Utána nem találtuk a sorokat és felbátorítottuk ellenfelünket, amely belelkesedett. A szezon végén meglátjuk, ez nyert pont volt-e. Most dühös az ember, de lehet, hogy ez még egy értékes pont volt”

– fogalmazott Borgulya István, a Balatonfüredi FC vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb április 24-én, vasárnap 17 órakor a Tarr Andráshida SC vendégeként lép pályára az NB III Nyugati csoportjának 32. fordulójában.

NB III, Nyugati csoport, 31. forduló
Érdi VSE–Balatonfüredi FC 1–1 (0–1)
Érd, 200 néző. V.: Takács Á. (Sztányi, Szilágyi Zs.)
Érdi VSE: Kertész F. – Fügedi (Molnár D., 70. p.), Csiszár, Gajda, Németh G. V. – Gera D., Hunya, Koós (Kürti, 58. p.) – Szabó R., Bartos (Révész, 58. p.), Petrezselyem (Kertész B., a szünetben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Balatonfüredi FC: Erdélyi Á. – Szalai P., Pécseli, Katona A., Tóth G. – Csikós (Imre, a szünetben), Khiesz (Meszlényi, 80. p.), Józsa – Róth (Markó, 67. p.), Bartha, Ujvári (Horváth B., 80. p.)
Vezetőedző:
Borgulya István
Gól: Szabó R. (78. perc), ill. Józsa M. (34. perc)