Érmek az utolsó korosztályos ob-ról

Kis-Kasza Miklós Vetor Tányával vegyespárosban aranyérmes, csapattársával, Ágai Zsomborral fiú párosban ezüstérmes lett a hétvégén Cegléden rendezett U19-es tollaslabda országos bajnokságon.

Az Érdi VSE két tollaslabdázója, Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós pályafutásuk utolsó korosztályos országos bajnokságán ragadtak ütőt hétvégén Cegléden. Az U19-es ob-n elsősorban a párosokra koncentráltak, amik jól is sikerültek.

Kis-Kasza Miklós vegyespárosban Vetor Tányával a negyeddöntőben kezdte a küzdelmeket, ahol előbb Tóth Barnabás és Torba Katica kettősét három játszmában, aztán az elődöntőben Nagy Eszter és Nagy Dániel párosát kétszettes győzelemmel búcsúztatta. A fináléban pedig tovább remekeltek és 21:13, 21:9-re győzték le Orosz Tekla Anna és Csernyánszki Balázs párosát, így aranyérmet ünnepelhettek.

Ágai Zsombor Tóth-Kuthy Kingával bár Fánczi Jakabot és Szalai Kíra Leilát még simán legyőzte, de a negyeddöntőben vereséget szenvedett Kígyós Keán és Vetor Nikol párosától, így a legjobb nyolc között búcsúzott.

Ágai és Kis-Kasza fiú párosa Kollár Tamás és Nagy Dániel kétszettes legyőzésével kezdte az egynemű kettősök küzdelmeit, aztán Nagy Sámuel és Palkovics Péter párosa sem jelentett akadályt, de a döntőben öldöklő küzdelemben bár szettelőnyben volt az érdi páros, végül 2:1-re kikapott Tóth Kristóf és Horváth Csanád párosától, így ebben a kategóriában ezüstérmesek lettek az érdiek.

„Miki és Zsombor is az utolsó utánpótlás magyar bajnokságán van túl. Egy arany- és egy ezüstéremmel zártak. Mindkettejüknek fontos volt a jó játék, hiszen ez a verseny sokat számít az augusztusi utánpótlás Európa-bajnokságon való részvételben. Miki a vegyespárost viszonylag simán megnyerte. Részemről a döntő volt az elvárás, de titkon két aranyéremnek örültem volna a legjobban. Ebből egyet sikerült szerezni és a fiú páros sem volt messze ettől. Talán az első szett fölényes győzelme után a fiúk kiengedtek és a harmadik szettre már nem tudtak koncentrálni. Sajnáltam ezt a vereséget, de nincs ok a szomorkodásra”

– értékelt Kőrösi Ágnes, az Érdi VSE játékos-edzője, Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós trénere.