Hektikus meccsen vertük a Gárdonyt

Hazai pályán bár a szünetben már 2–0-ra vezetett az Érdi VSE, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő a fordulás után egyenlített, de a hajrában az érdieknek sikerült megszerezniük a három pontot érő találatot és végül 3–2-re megnyerték az NB III Nyugati csoportjának 23. fordulójában rendezett mérkőzést.

Fontos három pontról döntöttek az Ercsi úti Sporttelepen, ahol a középmezőnyre tapadni kívánó Érdi VSE fogadta a kiesés elől menekülő, utolsó előtti helyen álló Gárdonyt.

Limperger Zsolt, a hazaiak vezetőedzője nem volt könnyű helyzetben, mert ugyan Molnár Dániel már visszatérhetett, Borek Norbertre, Fürjes Ádámra és Németh Gábor Vincére továbbra sem számíthatott, illetve ezúttal a házi góllövőlistát vezető Koós Gábor, valamint két téli szerzemény, Hunya Krisztián és Gajda Márkó sem volt bevethető.

Ennek ellenére is aktívan kezdte a találkozót a vendéglátó, hiszen az első percekben a vendégek kapusának, Czerula Dávidnak több védést is be kellett mutatnia. Aztán már szűk fél óra után góllá érett az érdi mezőnyfölény, amikor egy jobbról középre tett labdát Szabó Richárd passzolt a hosszúba (1–0).

Ez pedig csak még inkább felpörgette a hazaiakat, akik a szünet előtt egy remek kiugratás után duplázták meg előnyüket, amikor a saját nevelésű Kertész Bence megszerezte első találatát a felnőttek között.

A fordulás után viszont a Gárdony is felpörgött és egy szabadrúgás után az érdiek nem tudtak felszabadítani, majd a méteres lesen álló Tóth Tiborhoz került a labda, aki közelről pöckölt el Kertész Ferenc mellett az érdi kapuba (2–1).

A hidegzuhanyként érkezett szépítés láthatóan megfogta az érdieket, hiszen a Gárdony a következő percekben előbb még kapufáig jutott, majd egy jó kiugratás után Mód Ádám emelésével már egyenlítettek is a vendégek a 60. percben (2–2).

Bár a következő percekben is kissé kapkodó volt a hazai játék, Limperger Zsolt együttese küzdött a három pont megszerzéséért, amire nem is kellett sokat várni, hiszen a 83. percben Kürti Zsolt beadása után a hosszú oldalról került Gera Dávid elé a labda, aki közelről nem hibázott és beállította a 3–2-es végeredményt.

„A három ponttal elégedett vagyok és helyenként az első félidőben mutatott játékkal is. Lehet okoskodni, hogy a kettő null a legrosszabb eredmény, de elfogadnám, ha minden meccsen kettő nullra vezetünk a szünetben. A második félidőben kijött, hogy sok olyan játékosunk van, akik sérülésből tértek vissza és vannak páran, akik még egyfélidős játékosok, úgyhogy azon dolgozunk, hogy ez az egy félidő minél tovább kitolódjon, mert ilyet senkinek nem engedhetünk meg magunknak, mint a második félidőben, mert ez nem vezet sehova”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Azt gondolom, az Érd egy kicsivel többet tett ezért a győzelemért, ha mindkét félidőt nézzük. Adtunk egy félidő előnyt az Érdnek, ez nagy hiba volt, hiszen a második félidőben másik arcát mutatta a csapat. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a srácok lélektana nem mutatja, hogy bárki ellen lehet esélyünk, én ezt próbálom motiválni bennük. Talán ez mutatkozott meg a második félidőben, szemben az elsővel, ahol lélektelen játékot mutattunk és hagytuk futballozni az ellenfelet”

– fogalmazott Schőn László, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb március 6-án, jövő vasárnap lép pályára, amikor az éllovas Credobus Mosonmagyaróvár vendégeként játszik.

NB III, Nyugati csoport, 23. forduló
Érdi VSE–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 3–2 (2–0)
Érd, 200 néző. V.: Iványi G. (Juhász L., Harsányi)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Gubacsi, Csiszár, Petrezselyem – Révész, Kertész B., Pallagi, Gera D. (Molnár D., 90+1. p.) – Bartos (Kollega, 61. p.), Kürti
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gárdony: Czerula – Hajas, Bika, Németh A. Cs. (Oláh D., 90. p.), Klauz – Hidvégi (Emperger, 85. p.), Földesi – Mód, Kökény, Gere – Tóth T.
Vezetőedző: Schőn László
Gól: Szabó R. (29. perc), Kertész B. (42. p.), Gera D. (83. p.), ill. Tóth T. (55. p.), Mód (60. p.)