Tollas: Kőrösi bronzérmes lett a felnőtt ob-n

Az elődöntőben szenvedett háromszettes vereséget a házigazda Multi Alarm SE versenyzőjétől, Gonda Daniellától a Pécsen rendezett felnőtt tollaslabda országos bajnokságon az Érdi VSE válogatottja, Kőrösi Ágnes, aki így bronzérmesként zárta az ob-t.

Az Érdi VSE három tollaslabdázója, Kőrösi Ágnes mellett Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós vett részt a pécsi ob-n, ahol Kőrösi egyéniben, illetve Kis-Kaszával vegyespárosban indult, de utóbbi Ágai Zsomborral a fiú párosoknál is ütőt ragadott.

Kőrösi Ágnes második kiemeltként várta az országos bajnokságot, melyet – miután ellenfele, Mészáros Petra nem jelent meg – a nyolcaddöntőben kezdett meg a pécsi Mészáros Míra ellen, akit könnyedén győzött le 21:3, 21:3-ra.

Az elődöntőben a szintén Multi Alarm SE-s Gonda Daniella következett, akivel fordulatos mérkőzést játszott, de végül 21:18, 11:21, 21:18-as vereséget szenvedett, így bronzérmet szerzett.

Vegyespárosban nem volt szerencséje a sorsolásnál Kőrösi és Kis-Kasza párosának, hiszen rögtön az első fordulóban a későbbi győztes Horváth Kristóf – Sándorházi Vivien kettőssel kellett farkasszemet nézniük, akiket bár megszorongattak, de a pécsi páros 21:16, 25:23-ra jobbnak bizonyult és később sem talált legyőzőre.

Ágai Zsombor a ceglédi Tóth-Kuthy Kingával indult vegyespárosban, de ők is háromszettes meccsen kaptak ki Elek Marcell és Mészáros Petra kettősétől.

A fiú párosoknál bár Ágai és Kis-Kasza duója a nyolcaddöntőben még 2:1-re legyőzte a pécsi Mesterházy Milán–Palkovics Péter párost, de a következő fordulóban a Tisza TSE kettőse, Pápai Balázs és Pápai Bálint mindkét szettet 21:12-re nyerve győzött 2:0-ra.