Tollas: hét érdi érem az Életmód Kupán

Három arany-, két ezüst- és két bronzérmet szerzett az Érdi VSE három tollaslabdázója a hétvégi Életmód Kupán, amely a 2021-es esztendő utolsó versenye volt a szakosztály versenyzőinek.

Az U15-ös és U19-es korosztálynak szóló viadalon a fiatalabbak között induló Ágai Zénó vegyespárosban a szegedi Pápai Lucával meg sem állt az aranyéremig, míg fiú párosban az FBSE-s Pető Balázzsal ezüstéremig jutott, ezek mellett pedig egyéniben a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

„U15-ös korosztályban Zénó másodszor indult vegyespárosban, ahol már a dobogó legfelső fokára állhatott, fiú párjával alulmaradtak a döntőben, de így is második hellyel gazdagodtak”

– húzta alá Kőrösi Ágnes, játékos-edző.

Ágai Zénó testvére, az U19-esek között induló Zsombor és Kis-Kasza Miklós fiú kettőse remek játékkal menetelt az aranyéremig, hiszen szettet sem veszítettek. Vegyespárosban nem kedvezett nekik a sorsolás, hiszen Ágai a CET tollaslabdázója, Tóth-Kuthy Kinga mellett az elődöntőben találkozott Kis-Kasza Miklóssal és párjával, Vetor Tányával, végül előbbiek a döntőben elszenvedett vereséggel ezüst-, utóbbiak pedig bronzérmesek lettek. Ami az egyéni küzdelmeket illeti, ott Kis-Kasza Miklós a legjobb 32-ig jutott.

Az Érdi VSE tollaslabdázóinak eredményei az Életmód Kupán
U15
egyéni: 3. Ágai Zénó
vegyespáros: 1. Ágai Zénó–Pápai Luca
fiú páros: 2. Ágai Zénó–Pető Balázs
U19
vegyespáros: 2. Ágai Zsombor–Tóth-Kuthy Kinga; 3. Kis-Kasza Miklós–Vetor Tánya
fiú páros: 1. Ágai Zsombor–Kis-Kasza Miklós