Megtörtük a Fehérvár II szériáját

Hazai pályán Gera Dávid és Csiszár Zoltán góljaival győzött 2–0-ra a Mol Fehérvár FC II ellen az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 17. fordulójában.

Az elhalasztott FC Nagykanizsa elleni idegenbeli mérkőzés után a Mol Fehérvár FC II ellen lépett pályára az Ercsi úton az Érdi VSE. Limperger Zsolt vezetőedző masszív kezdőt küldhetett pályára, hiszen többen visszatértek sérülésükből, igaz, Molnár Dánielre, Kollega Krisztiánra, Kovács Botondra és Kalmár Domonkosra ezúttal sem számíthatott, míg Fürjes Ádám egy kisebb sérülés miatt csak a kispadon kapott helyet.

A mérkőzést az érdiek kezdték aktívabban és az első percekben több lehetőséget is kidolgoztak, de ekkor még nem tudták célba venni Gundel-Takács Bence kapuját, majd a 20. percben már igen, de Jovánczai Zoltán ígéretes helyzetben csak a kapufát találta el.

Egy perccel később pedig Koós közeli lövésénél kellett bravúrt bemutatnia a vendégek kapusának.

De ami késett, nem múlott, amikor bő fél óra játék után a balról induló Gera Dávid kapott jó labdát, majd szépen lőtt a hosszúba (1–0), megszerezve a vezetést az érdieknek.

A második félidőben bár próbált változtatni a vendégcsapat, az újabb gólt is az Érdi VSE szerezte, amikor Pallagi Botond jobboldali szögletét Csiszár Zoltán fejelte a rövidbe (2–0).

A hajrában kiegyenlített játék folyt a pályán és bár mindkét csapatnak akadtak helyzetei, több gól már nem született, így az Érdi VSE 2–0-ra győzte le a Mol Fehérvár FC második csapatát és megtörte a Fejér megyeiek kilencmeccses veretlenségi sorozatát.

 

“Sajnos a mai mérkőzésen mind szervezettségben, mind játékban, mind agresszivitásban nagyon gyenge produkciót nyújtottunk. Nem volt jellemző a csapatomra még a kilencmeccses széria előtt sem, hogy ennyire szélesek és hosszúak legyünk. Ebbe ma belecsúsztunk. A mai futball nem nézett ki jól, de fiatalemberekről van szó, szóval bízom benne, hogy a most elkövetett hibákat jövő hétre ki tudjunk javítani”

– értékelte a mérkőzést Szalai Tamás, a Mol Fehérvár FC II vezetőedzője.

“Három sérültünk is visszatért, amely sokat számított, főleg, hogy hátul meg volt a három belső védőnk és ez jól működött. A széleken is jók voltunk, a bal oldalunk nagyon hatékony volt, a három belső középpályásunk is sokkal agresszívabb volt, mint a BVSC ellen. Úgy gondolom, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb november 21-én lép pályára, amikor 13 órától ismét az Ercsi úton játszik, hiszen Csiszár Zoltánék a Komárom VSE-t látják vendégül.

NB III, Nyugati csoport, 17. forduló
Érdi VSE–Mol Fehérvár FC II 2–0 (1–0)
Érd, 200 néző. V.: Valu (Kovács Z., Sztányi)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Bozsoki, Csiszár – Varga T. (Fürjes, 82. perc), Gera D., Pallagi, Koós (Révész, 80. p.), Németh G. V. – Jovánczai (Kertész B., 85. p.), Szabó R.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Mol Fehérvár FC II: Gundel-Takács – Fodor P., Papp M., Tóth A., Berekali – Elek, Singh (Bozai, 58. p.) – Menyhárt (Rónaszéki, a szünetben), Tóth B. (Dénes, a szünetben), Babos (Hajdinger, 66. p.) – Tóth T. (Dékei, 76. p.)
Vezetőedző: Szalai Tamás
Gól: Gera D. (31. perc), Csiszár (54. p.)