Sakk: második meccsét is megnyerte az Érdi VSE

A Pest Megyei bajnokság Szupercsoportjában Alag és Dunakeszi közös csapatát fogadta az Érdi VSE sakk szakosztálya, melyet viszonylag simán győzött le 6,5–3,5 arányban.

Bár az Érdi VSE az Alaggal még nem találkozott, de a Dunakeszivel az utóbbi 20 évben sokszor összecsaptak – váltakozó eredménnyel. A mérkőzést izgalommal teli várakozás előzte meg, mert mindkét csapat jó eredményt ért el az előző fordulóban.

Több mint egy órát kellett várni az első pontra, de utána már gyorsan peregtek az események. 1–0 után két döntetlen következett, majd újabb hazai győzelemmel már 3–1 volt az állás. A 3. táblán „kottából” kapott ki az Érdi VSE és a vendégek közel kerültek az egyenlítéshez. A mérkőzés negyedik órája újabb izgalmakat hozott: győzelmet, döntetlent és vereséget is elkönyvelhettek az érdiek. A második tábla volt az egyetlen, ahol ídőtúllépés döntött, sajnos nem a hazaiak javára. Az ötödik órában már csak az első és a hatodik táblán folyt a játék, de csak egy pont volt az érdiek előnye, így még akár fordíthattak volna a vendégek. De mindkét érdi biztos kézzel vezette „seregét” győzelemre, így nemcsak megőrizte az előnyt, hanem meggyőző különbséggel zárta a fordulót az Érdi VSE, melynek sikeréhez Bereczki István, Sinka Csaba, Vendég Balázs, Kánnai László és Fábián Péter 1-1 ponttal, Horváth Péter, Holtság István és Pápai János fél-fél ponttal járult hozzá. A végeredmény: Érdi VSE–Alag-Dunakeszi 6,5–3,5

Ezzel az Érdi VSE továbbra is a második helyen áll, két ponttal lemaradva a toronymagasan esélyes Dunaharaszti mögött.