Így kell kezdeni!

Koós Gábor, Gubacsi Zoltán, Kalmár Domonkos és Gera Dávid is betalált az Érdi VSE első mérkőzésén az NB III Nyugati csoportjának 2021/22-es idényében, melyre a Bicskei TC csak egy büntetővel tudott válaszolni, így Limperger Zsolt együttesen 4-1-es sikerrel kezdte az új szezont.

Mindkét csapat jól kezdte a találkozót és már az első percekben több lehetőséget dolgoztak ki, melyek közül az érdiek tudtak élni is helyzetükkel, amikor a 8. percben egy jobboldali beadás jutott el Koós Gáborhoz, aki szépen emelt a rövidbe.

Ezt követően viszont a bicskeiek voltak aktívabbak és többször is egyenlítettek volna, de vagy Kertész Ferenc vagy a keresztléc mentett. De hiába volt fölényben a Bicske, egyenlítése helyett a félidő hajrájában egy baloldali szöglet után Gubacsi Zoltán szerezte meg az érdiek második gólját.

A fordulás után is aktívabb maradt a Bicske, de ezúttal már nehezebben jutott el helyzetekig. Ez pedig megbosszulta magát, amikor a 72. percben Kollega Krisztián, Koós Gábor és Kalmár Domonkos vezetett kontrát, amely után Kollega beadására Kalmár érkezett tökéletes ütemben és Szűcs mellett a rövidbe passzolva szerezte meg az érdiek harmadik találatát. Sőt, újabb néhány perccel később egy jobboldali beadásra Gera Dávid érkezett tökéletes ütemben és nem hibázott (4-0).

Ugyan nem sokkal később egy tizenegyes után a csereként pályára lép Németh János szépített, de az eredmény már nem változott és az Érdi VSE 4-1-es győzelemmel kezdte az új idényt.

“Azt mondtam az öltözőben, hogy nagyon fontos az első mérkőzés és ezt átérezték a fiúk. Azt a játékot játszottuk, mint amit a Balassagyarmat ellen az első félidőben, az jól működött és vezettünk kettő nullra. Ezt ki lehet tolni 60-70 percig. Elég jól ültek a kontráink, Kollega Krisztián is be tudott állni. Azt gondolom, hogy igaz, hogy a Bicskének voltak helyzetei az első félidőben és többször megbontottak minket és ha ezeket értékesítik, lehet, hogy teljesen más ez a mérkőzés, de most így alakult, örülünk ennek az eredménynek”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Hatalmas gratuláció az Érdnek. Nem érzem, hogy a kapott gól megfogta volna a csapatot, mert 70-30 volt a labdabirtoklás a javunkra, folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket. Ha egy nulla után berúgjuk a két százszázalékos ziccerünket, akkor más képe is lehetett volna a mérkőzésnek. A második gól véleményem szerint egy elég vitatható szituáció volt, szerintem les volt előtte, de ettől függetlenül az összes hibánkat kihasználta az ellenfél”

– summázta a mérkőzést Csordás Csaba, a Bicskei TC vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb augusztus 7-én, 16.30-tól a Tolna megyei első osztályú Bátaszék SE vendégeként lép pályára a Magyar Kupa 1. fordulójában.

NB III, Nyugati csoport, 1. forduló
Érdi VSE-Bicskei TC 4-1 (2-0)
Érd, 350 néző. V.: Juhász B. (Halmai, Holpár)
Érdi VSE: Kertész F. – Fürjes, Gubacsi, Csiszár, Németh G. V. – Gera D., Pallagi, Koós (Kertész B., 87. p.) – Kalmár D., Szabó R. (Kollega, 55. p.; Molnár D., 89. p.), Varga T.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Bicskei TC: Szűcs L. – Grabant, Gaszner, Vékony, Madarász – Popovics (Bajor, 79. p.), Dencinger – Lassú (Németh J., 68.p.), Hirman, Kürti (Peinlich, 75. p.) – Sóron (Mlinárcsik, 79. p.)
Vezetőedző: Csordás Csaba
Gól: Koós (8. perc), Gubacsi (42. p.), Kalmár D. (72. p.), ill. Németh J. (82. p. – 11-esből)