Küzdöttünk, de a végén kinyílt az olló


Popov Patrik góljával még vezetett az Érdi VSE az SC Sopron elleni hazai találkozóján az NB III Nyugati csoportjának 31. fordulójában, de a vendégek Kustor Noel mesterhármasával végül 4–1-es győzelmet arattak.

Rangadóhoz méltóan kezdődött a mérkőzés, melynek mindkét együttes nagy elánnal vágott neki. Olyannyira, hogy már az 5. percben megszerezhették volna a vezetést a vendégek, de Kalmár Dominik fordulatból csak a kapufát találta el. Ami az egyik oldalon centik híján nem jött össze, az a másikon igen, amikor Kollega Krisztián kapott remek labdát, majd beadására tökéletes ütemben érkezett Popov Patrik, aki a rövidbe pöckölt, megszerezve ezzel a vezetést az Érdi VSE-nek (1–0).

Ezt követően ugyan több kísérlete is akadt a vendégeknek, de csak a 26. percben tudtak egyenlíteni, amikor egy szépen belöbbölt szabadrúgást Kustor Noel emelt Kertész Ferenc felett a hazai kapuba (1–1).

A lüktető, jó meccset hozó első félidő után a másodikban eleinte inkább a hazaiak akarata érvényesült, de egyik kapu sem forgott veszélyben. A játékrész derekán azonban szinte a semmiből fordított a Sopron, amikor egy baloldali akció után a menteni igyekvő Fürjes Ádám saját kapujába rúgta a labdát (1–2).

A hátrány miatt a folytatásban becsülettel támadott a házigazda, de ez megbosszulta magát, hiszen Kustor Noel előbb a 89., majd a 90. percben is gólra váltott egy-egy kontrát, így az SC Sopron végül 4–1-re győzött.

VÉGE!
NB III, Nyugati csoport, 31. forduló
Érdi VSE – SC Sopron 1-4 (1-1)
Gól: Popov (7. perc), ill. Kustor (26., 89.,…

Közzétette: Érdi VSE – 2021. április 25., vasárnap

„Nehéz megszólalni. Ha valaki megnézi az eredményt, azt hiheti, egy sima mérkőzés volt, de nem volt az. Egy null után kaptunk egy olyan szabadrúgásgólt, amire fel voltunk készülve. Az nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Aztán a második félidőben oda-vissza játék volt, sok helyzet nem volt, de a Sopron ellen már a második öngólt rúgjuk. Kettő egy után pedig elkövettük azt a hibát, hogy nagyon kinyíltunk, ész nélkül mentünk előre és két perc alatt jött két gól, amivel ki is végeztek minket, de ebben a meccsben sokkal több volt. Ezeket az egyéni hibákat kell kiküszöbölnünk, ami ma is volt…”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

 „Jól kezdtük a mérkőzést, ahhoz képest, hogy sokat utaztunk és egy jó erőkből álló Érd ellen játszottunk. Kapufánk is volt, aztán egyszer eljött a kapunkig a hazai csapat és szerzett egy szép gólt. Ebből látszott a hazai csapat minősége. Utána próbáltunk felállni, a második félidőben pedig a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést. Ilyen helyzetben a vesztésre álló hazai csapat kinyílik, próbál többet támadni, de mi ezt gyors kontrákkal megzavartuk és sikerült gólokat szereznünk”

– nyilatkozta Weitner Ádám, az SC Sopron vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb április 28-án, 17 órától az éllovas III. kerületi TVE vendégeként lép pályára a bajnokság 32. fordulójában.

NB III. Nyugati csoport, 31. forduló
Érdi VSE–SC Sopron 1–4 (1–1)
Érd, Ercsi úti Sporttelep, zárt kapuk mögött. V.: Mencsik (Kurinka, Kasza)
Érdi VSE: Kertész F. – Honti (Farkas B., 72. perc), Csiszár, Földesi – Fürjes (Molnár B., 85. p.), Kalmár Domonkos, Kócsa (Balogh Á., 75. p.), Koós, Varga T. – Kollega, Popov
Vezetőedző: Limperger Zsolt
SC Sopron: Rátkai – Pető B., Jakab G., Baranyai, Keresztes – Jakab D. (Gere, 59. p.), Tóth A., Holzmann, Purt (Krizsonits, 81. p.) – Kalmár Dominik (Kocsis Á., 86. p.) Kustor
Vezetőedző: Weitner Ádám
Gól: Popov (7. perc), Kustor (26., 89., 90. perc), Fürjes (66. perc – öngól)