Ország Péter új szerepkörben tért vissza

Alig két év szünet után új szerepkörben, erőnléti edzőként tért vissza az Érdi VSE-hez az együttes korábbi jobbhátvédje, Ország Péter, aki játékosként közel egy évtizeden keresztül erősítette az érdieket.

A 2018/19-es idény után távozott az Érdi VSE-től Ország Péter, aki játékos-pályafutása mellett személyi és erőnléti edzőként is tevékenykedik, miközben még aktív játékosként segíti a Fejér megyei első osztályú Mány együttesét.

Néhány héttel ezelőtt viszont visszatért korábbi sikerei helyszínére, hiszen az Érdi VSE erőnléti edzője lett.

Ország Péter

“Az elmúlt években már tudtam gyakorolni az elméleti tanulmányokat, aztán Ebedli Zoltánéktól érkezett a megkeresés, hogy elvállalnám-e az Érdi VSE erőnléti edzői feladatait. Nyitott voltam rá és most itt vagyok. A felnőtt csapatnál heti egy edzést tartok, ahol igyekszem erőnlétileg minél jobb szintre hozni a játékosokat” – kezdett bele Ország Péter, aki hozzátette, munkáját segíti, hogy öt éven keresztül dolgozott Limperger Zsolt kezei alatt, így ismeri a vezetőedző és a szakmai stáb elképzeléseit.

“Mivel itteni játékospályafutásom utolsó időszakában már kivettem a részem hasonló szerepkörben, így Limpi is tisztában van vele, mit képviselek és amellett, hogy nyilván egyeztetjük a feladatokat, nagyon gördülékeny a közös munka, mert hasonlóan látjuk, mire van szüksége a csapatnak” – hangsúlyozta korábbi jobbhátvédünk, aki arról is beszélt, a felnőtt együttes esetében inkább gyorsasági, dinamikai gyakorlatokat végeznek a szezon közben, míg az utánpótlásban heti egy-egy csapattal foglalkozik külön-külön, attól függően, mely csapatnak mire van szüksége.

Ország Péter felelevenítette, szívesen tért vissza Érdre, hiszen kilenc évet húzott le a csapatnál, s bár távozása óta a csapat összetétele megváltozott, a társaság egyik felével korábban így is játszott együtt, de a többiekről is képet tud alkotni, hiszen folyamatosan követi az Érdi VSE eredményeit.

“Nyilván ez most más szerepkör, de mivel szintén játékos vagyok, ahol lehet, igyekszem minél több labdát vinni a gyakorlatokba, mert tudom, egy labdarúgónak ez mindig színesíti a szárazabb erőnléti részeket. Eddig ez jól működik és úgy látom, nyitottak a feladatokra, szóval le a kalappal a csapat előtt” – tette hozzá Ország Péter.