“Tizenegyespárbajban” osztoztunk a pontokon

Bár az Érdi VSE-nek volt több helyzete, a szünet előtt egy tizenegyesből a ZTE FC II szerzett vezetést az NB III Nyugati csoportjának tavaszi idénynyitóján. A második félidőben Koós Gábor egy tizenegyessel ugyan egyenlített, de az érdieknek be kellett érniük egy 1–1-es döntetlennel.

Az Érdi VSE kezdte aktívabban a zalaegerszegi mérkőzést, hiszen Popov Patrik előbb Kalmár Domonkos jobboldali beadása után fejjel veszélyeztetett, majd nem sokkal később egy ziccert lőtt mellé. Sőt, még Kollega Krisztiánnak is akadt egy lehetősége. A félidő derekán azonban a hazaiak egyre kezdeményezőbbé váltak, de első helyzetükkel ők sem tudtak élni. Aztán a játékrész hajrájában mégis előnybe kerültek, amikor a tizenhatoson belül becsúszó Honti Attila kezére pattant a labda, a megítélt tizenegyest pedig Németh Dániel váltotta gólra.

A szünetben változtatott a hadrenden Limperger Zsolt, ugyanis Honti helyére érkezett a támadó Farkas Bálint, majd Balogh Ádám, Kertész Bence és Molnár Bence is.

Ezzel együtt több helyzetet is hozott a meccs, előbb Kertész Bence beadása után Molnár Bence fejelt mellé, majd egy gyors támadás után Kollega Krisztián tette középre a labdát Koós Gábornak, akit a tizenhatoson belül lerántottak. A Héra Csanád által megítélt büntetőt az érdi középpályás higgadtan lőtte a kapu jobb sarkába (1–1).

A hátralévő negyed órában azonban előbb Kollega Krisztián ballábas lökete, majd Molnár Bence kísérlete is elkerülte a hazaiak kapuját, így az Érdi VSE nem tudott fordítani és 1–1-es döntetlennel kezdte a tavaszi idényt.

“Ellenfelünk hamarabb alkalmazkodott a körülményekhez, gondolok itt arra, hogy mi most játszottunk először füvön, emellett nagy volt a szél is. Nem akarok kifogást keresni, de az első félidő arra ment rá, hogy alkalmazkodunk, aztán kaptuk ezt a szerencsétlen büntetőt. A második félidőben már jobban működött a játékunk, voltak lehetőségeink és úgy érzem, mi álltunk közelebb a győzelemhez, de ekkora előnyt nem adhatunk az ellenfeleinknek, mint az első félidőben”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb március 7-én, 14.30-tól a Mosonmagyaróvári TE-t fogadja a bajnokság 23. fordulójában.

NB III, Nyugati csoport, 22. forduló
ZTE FC II–Érdi VSE 1–1 (1–0)
Zalaegerszeg, zárt kapuk mögött. V.: Héra (Perák, Nagy B.)
ZTE II: Németh E. – Sebestyén, Szökrönyös, Goncalves (Hegedűs O., 79. p.), Csóka, Szántó M., Földvári, Németh D. (Fehér B., a szünetben), Kámi, Czuczi, Chukwuma (Kozma-Bognár, 79. p.)
Vezetőedző: Bozsik József
Érdi VSE: Kertész F. – Honti (Farkas B., a szünetben), Bozsoki, Csiszár – Fürjes, Kalmár (Kertész B., 65. p.), Kócsa, Koós, Varga T. (Molnár B., 65. p.) – Kollega, Popov (Balogh Á., 53. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Németh D. (44. perc – 11-esből), ill. Koós (76. p. – 11-esből)