Biztató felkészülés után Zalaegerszegen kezdjük a tavaszt

Február 27-én, 13 órától a Zalaegerszegi TE FC második csapatának vendégeként kezdi meg a tavaszi idényt az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 22. fordulójában. Limperger Zsolt vezetőedző bizakodva várja a szezonkezdetet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Érdi VSE (@erdivse_1921) által megosztott bejegyzés


Sikeres felkészülésen van túl az Érdi VSE, amely télen hat edzőmeccset játszott. Bár ebből a hat meccsből kétszer kikaptak az érdiek, a szakvezetés így sem lehet elégedetlen, hiszen Limperger Zsolt többször hangoztatta, hogy több formációt is igyekeztek begyakorolni, így felkészülten várhatják nem csak a ZTE II elleni meccset, hanem a tavasz további feladatait is.

Az érdiek bár az őszi szezon végén komoly sorozatterhelésben voltak, végül eredményes időszakot zártak le, hiszen az együttes ötödik helyről vonult pihenőre, de a dobogós Lipót csak négy ponttal előzi meg Kertész Ferencéket.

A ZTE FC II is jól zárta az őszt, hiszen utolsó három bajnokijából kettőt nyert meg egy döntetlen mellett. Bár Bozsik József főként fiatalokból álló együttese csak idén csatlakozott a harmadosztályhoz, ott nem vallott szégyent, hiszen hat győzelemmel, nyolc döntetlennel és hét vereséggel áll a tabella tizenkettedik helyén.

Az Érdi VSE azonban több jó előjellel várhatja az összecsapást, hiszen a felek őszi meccsén kiütéses, 5–0-s hazai győzelem született.

Limperger Zsolt azonban az utolsó, salgótarjáni felkészülési meccsből indul ki.

„Bár volt egy kisebb kalamajka múlt héten és a csapat nagy része késve érkezett, de a mérkőzésen az első tíz perc után az történt a pályán, amit várunk a csapattól, sok helyzetünk volt. A ZTE II ellen nagyon fontos lesz, hogy hátul megőrizzük stabilitásunkat, amiből próbálunk építkezni”

– fejtette ki az Érdi VSE vezetőedzője.

„A ZTE II egy fiatal, a focit játszani próbáló együttes, de második csapat lévén sok múlik azon, kik játszanak vissza és hogy ők hogyan állnak bele a meccsbe. Ha úgy alakul a meccs, hogy változtatni kell, akkor van opciónk, amire készen áll a csapat”

– tette hozzá Limperger Zsolt.

Az Érdi VSE játékoskeretében minimális változások történtek a télen, Pintér Olivér a tavaszt a Pest megyei Ercsiben tölti, de két tehetséges fiatal érkezett. A 21 éves, elsősorban belső védőként és jobbhátvédként bevethető Szekeres Pál az Airnergytől, míg a 17 esztendős a támadószekció több pontján bevethető, nagyreményű Sulyok Richárd a Szent István SE-ből érkezett. Szekeres bemutatkozására azonban egyelőre várni kell, mert a felkészülés során kisebb sérülést szenvedett.

A február 27-én, 13 órakor kezdődő ZTE FC II–Érdi VSE mérkőzést Héra Csanád vezeti, segítői Perák András és Nagy Barnabás lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 22. forduló
02.27., 13.00: ZTE FC II–Érdi VSE

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA!

Felnőtt NB III-as együttesünk mellett a hétvégén az Érdi VSE U17-es labdarúgói, illetve több futsalegyüttese és a tollaslabda szakosztály versenyzői is megméretik magukat.

U17, Regionális bajnokság, középnyugati csoport, 17. forduló
02.27., 10.00: Ikarus-Maroshegy–Érdi VSE

Pest megyei Ifjúsági (U20-as) Futsal7vége, II. osztály, Nyugati csoport, 14. forduló
02.28., 15.00, Martonvásár: Diósdi TC–Érdi VSE

Pest megyei Serdülő (U17-es) Futsal7vége, II. osztály, Nyugati csoport, 14. forduló
02.28., 13.30, Törökbálint: Törökbálint–Érdi VSE

Pest megyei U15-ös Futsal7vége, II. osztály, Nyugati csoport, 14. forduló
02.28., 12.00, Törökbálint: Törökbálint–Érdi VSE

Pest megyei U13-as Futsal7vége, II. osztály, nyolcaddöntő, III. csoport, 1. forduló, 02.28., Gyömrő
12.50: UTE II–Érdi VSE
13.30: Érdi VSE–Budakalászi MSE
14.46: Pomáz-ICO SE–Érdi VSE

Tollaslabda, Living Sport Kupa, Cegléd, U17
női egyéni: Schvirján Zsófia
férfi egyéni: Zsarnai Marcell
női páros: Schvirján Zsófia–Simon Aliz
férfi páros: Nusser Ádám–Zsarnai Marcell
vegyespáros: Schvirján Zsófia–Zsarnai Marcell