A végére jött ki igazán a fáradtság


Hazai pályán szenvedett nagyarányú vereséget az Érdi VSE, amely az NB III Nyugati csoportjának 17. fordulójából pótolt mérkőzésen 5–0-ra kapott ki a Puskás Akadémia FC II-től.

Meglehetősen tartalékos összeállításban lépett pályára a PAFC II elleni idényzárón az Érdi VSE. A 27 nap alatt nyolcadik meccsüket játszó hazaiak ennek ellenére aktívan kezdtek, már az első perctől kezdve saját kapujához szögezték a vendégcsapatot. Az első helyzetre sem kellett sokat várni, de egy kipattanót kapura tűző Kalmár Domonkos célt tévesztett. Nem sokkal később viszont 16 méterről jutott szabadrúgáshoz a Puskás II, melyet Magasföldi József gyönyörűen tekert a kapu bal felső sarkába (0-1), megszerezve tizedik találatát az idei kiírásban.

A vendégek vezető találata megváltoztatta a mérkőzés képét és a játékrész derekán érett a következő találatuk is, de Magasföldi enyhén jobbról, húsz méterről elvégzett szabadrúgása a felsőlécen csattant. Nem sokkal később pedig egy baloldali szöglet után Fodor Marcell lövését kellett hárítania Kertész Ferencnek. Majd a játékrész hajrájában egy eladott labda után Kalmár Benedek akciójánál is résen kellett lenne a hazai védelemnek. Igaz, a túloldalon az érdiek Kalmárja, Domonkos egy baloldali beadást kapásból vágott kapura, melyet Kiss Ágoston bravúrral védett.

A szünetben kettőt is cserélt Limperger Zsolt, s Földesi Dominik mellett az utánpótlásból felkerülő Kovács Áron debütált az NB III-as csapatban. Ennek ellenére a második félidő sem hozott jelentős változást. Sőt, a 62. percben egy kontra után Magasföldi volt önzetlen és passzolt Ganbayarhoz, akinek csak az üresen tátongó érdi kapuba kellett passzolnia (0–2).

Bő negyedórával a mérkőzés vége előtt harmadszor is eredményes volt a Puskás II, amikor egy kontra után a csereként beálló Vizler László középre tett labdáját Marius Corbu passzolt a hosszúba (0–3). Sőt, egy perccel később már a negyediket is meglőtték a felcsútiak, amikor Vizler László volt eredményes (0–4).

A kegyelemdöfést a 87. percben adták a vendégek, amikor Magasföldi szerezte meg egymaga második, csapata ötödik gólját, kialakítva ezzel a végeredményt.

NB III, Nyugati csoport, 17. fordulóból pótolt mérkőzés
Érdi VSE-Puskás Akadémia FC II 0-5 (0-1)
Gól: Magasföldi (6.,…

Közzétette: Érdi VSE – 2020. december 11., péntek

 

– Egyfolytában mérkőzéseket játszottunk, ami lehet kifogás, de az első félidő alapján nem volt benne a meccsben ez a súlyos hazai vereség. A végére viszont minden hibánk kijött , ami egész évben elkerült minket. Ilyen pofonokba nem szaladtunk bele. Most azok a fiatalok, akik hozták a Komárom-meccset és helyt álltak Veszprémben is, most teljesen szétestek, szóval ezt gyorsan el kell felejteni

– nyilatkozta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Az év meccsére készültünk, hiszen láttuk a tabellát, hogy van lehetőségünk előremozdulni és elkerülni egy olyan zónából, amely veszélyes lehet tavasszal. A mögöttünk hagyott hetekben érezhető volt a csapaton a motiváltság és, hogy bennük van a győzelem. Már csak azért is, mert ki tudtunk egészülni, ez a covid-helyzet is elhagyott már minket. Az első félidőben is voltak helyzeteink, ami bosszantó volt és veszélyes, abból a szempontból, hogy az Érd egy jó karakterű csapat. A második félidőben viszont már beütöttük ezeket a jó helyzeteket és ez volt a kulcsa, hogy ezt a mérkőzést behúztuk, illetve az, hogy a védekezésünk nagyon zárt volt és labdaszerzésből komoly helyzeteket tudtunk kialakítani – értékelt a vendégek vezetőedzője, Nagy Ádám.

Az Érdi VSE tizenegy győzelemmel, négy döntetlennel és hat vereséggel a tabella ötödik helyéről vonul téli szünetre. A tavaszi szezont február 28-án, a ZTE FC II vendégeként kezdik Kertész Ferencék.

NB III, Nyugati csoport, 17. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II 0–5 (0–1)
Érd, zárt kapuk mögött. V.: Leél-Őssy (Keszthelyi, Urbán)
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár D., Honti, Csiszár, Varga T. – Farkas B., Kertész B. (Balogh Á., 61. perc), Kócsa, Pintér O. (Földesi, a szünetben) – Popov (Fügedi, 84. p.), Molnár B. (Kovács Áron, a szünetben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
PAFC II: Kiss Á. – Hosszú, Papp K., Fodor M., Nahirnij (Berekali, 85. p.) – Ominger (Kocsis B., 85. p.), Sipos G. – Corbu (Gruber, 80. p.), Magasföldi, Kalmár B. (Vizler, 69. p.) – Ganbayar
Vezetőedző: Nagy Ádám
Gól: Magasföldi (6., 87. perc), Ganbayar (62. p.), Corbu (75. p.), Vizler (76. p.)