Feltámadó Csanakhoz látogatunk

A bajnoki rajtnál beragadó, de az elmúlt két fordulóban magára találó Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak vendégeként lép pályára az NB III Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában, szeptember 5-én, 16.30-tól a még veretlen Érdi VSE.

Finoman fogalmazva sem kezdte jól a 2020/21-es idényt a Ménfőcsanak, amely első öt bajnokijából négyet elveszített, csupán az újonc Nagyatád elleni idegenbeli döntetlen alkalmával szerzett pontot. Rozmán László együttesénél a hatodik fordulóban viszont kiszakadt a gólzsák, s hazai környezetben ötöt vágott a sereghajtó Balatonfürednek.

A nagyarányú győzelem után legutóbb a BKV vendégei voltak a kisalföldiek. A Sport utcában pedig nem akármilyen meccset láthatott a közönség, hiszen a fővárosiak a 20. percben már 2–0-ra vezettek, de a Csanak egyenlíteni tudott, majd az újabb hátrány után a hajrában Füleki Norbert duplájával 4–3-ra meg is nyerték a találkozót a vendégek.

A Ménfőcsanakhoz hasonlóan az érdiek is jó formában vannak, hiszen 92 NB-s csapat közül egyedüliként nem kaptak még gólt az idei szezonban, s a nyitófordulóban lejátszott Gárdony elleni gól nélküli döntetlen után Limperger Zsolt csapata sorozatban hat meccsét nyerte meg, így második helyen áll a még mindig százszázalékos III. kerületi TVE mögött.

A Ménfőcsanak és az Érdi VSE az elmúlt években háromszor találkozott egymással. A 2018/19-es kiírásban mindkét alkalommal egygólos vendégsikert hozott az összecsapás, az előző, csonka idényben pedig gól nélküli döntetlent az érdi találkozó.

– Azt a játékot fogjuk játszani, ami volt a három idegenbeli mérkőzésünkön is volt és sikerült megóvni a kapunkat a kapott góltól. Egy nehéz pályán játszunk, mert kicsinek mondható, szóval nem várom könnyebb meccset, mint Mosonmagyaróváron, Komáromban vagy Nagykanizsán. Az szólhat mellettünk, hogy még nem kaptunk gólt, ha ezt tudjuk folytatni, lehet esélyünk a győzelemre, de az ellenfélnek kedvez, hogy hozzá van szokva a pályához – mondta a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

A szeptember 5-én, 16.30-kor kezdődő Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak–Érdi VSE mérkőzést Kubicsek Máté vezeti, segítői Vörös Dániel és Jakab Bálint lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 8. forduló
09.05., 16.30:
Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak–Érdi VSE

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA!

Felnőtt labdarúgóink mellett utánpótlásunknál is kezd beindulni a nagyüzem, ugyanis szombaton U17-eseink hazai pályán, U15-öseink idegenben játszanak a Marosheggyel. U12-es, U13-as korosztályunk az U14-es Pest megyei bajnokság déli csoportjának nyitókörében a Szigetszentmiklós vendégeként lép pályára, míg vasárnap U9-eseink a Ferencvárosi Torna Club által szervezett tornán vesznek részt.

Labdarúgóink mellett tollaslabda szakosztályunk Pécsen vesz részt az U13-as és U17-es országos bajnokságon, ahol a kisebbeknél Kis-Kasza Arabella és Zsarnai Milán, a nagyobbaknál Schvirján Zsófia, Kis-Kasza Miklós és Zsarnai Marcell lesz érdekelt.

U17, Regionális bajnokság, Középnyugati csoport, 2. forduló
09.05., 10.00:
Érdi VSE–Ikarus-Maroshegy

U15, Regionális bajnokság, Középnyugati csoport, 2. forduló
09.05., 10.00:
Ikarus-Maroshegy–Érdi VSE

U14, Pest megyei bajnokság, Déli csoport, 1. forduló
09.05., 10.00:
Szigetszentmiklós–Érdi VSE

U13-as és U17-es tollaslabda országos bajnokság, Pécs, 09.05-06.