Egyedüliként kapott gól nélkül

A nemzeti bajnokságokban szereplő csapatok közül egyedüliként áll kapott gól nélkül az Érdi VSE, amely az NB III Nyugati csoportjának hetedik körében Kollega Krisztián duplájával győzte le 2-0-ra a Bicskei TC-t az Ercsi úti Sporttelepen.

Nehezen lendültek játékba a felek, de az első perctől kezdve mindkét csapat rendkívül fegyelmezetten játszott, s jobbára a mezőnyben folyt a játék. Az első helyzetre is nyolc percet kellett várni, amikor a bicskeiek baloldali szabadrúgása után Filipovic Marko fejelt Kertész Ferenc kezébe. Nem sokkal később az érdiek is megszerezhették volna a vezetést egy nem akármilyen bombával, de Kollega Krisztián jó 25-ről kapura tűzött labdája csak a bal kapufán csattant.

Az újabb gólszerzési lehetőségre megint több mint tíz percet kellett várni, de Filipovic lövését ezúttal is védte az érdiek csapatkapitánya. A félidő második felében már az érdieknek volt több lehetősége, de vagy utolsó passzok nehezen sikerültek a koncentráltan védekező vendégek ellen, vagy az átlövések tévesztettek célt, így gól nélküli döntetlennel fordultak a felek.

A második félidőben is aktívabb maradt a házigazda, amely előbb Bozsoki Imre fejesével, majd Koós Gábor két lövésével veszélyeztetett. Aztán a 74. percben megtört a jég, amikor egy remek keresztlabdát vett le mellel Kollega Krisztián, majd nem tétovázott és kapásból, ballal 13 méterről bombázott a léc alá (1-0). Bő tíz perccel később egy szép cselsorozatot mutatott be Kollega, aki a védők között és a kapus mellett is bevette a bicskei kaput, megduplázva a hazai előnyt (2-0).

A duplázó érdi támadót az utolsó percekre lecserélte Limperger Zsolt, helyén az NB III-as együttesben debütáló saját nevelésű középpályásunk, Kertész Bence lépett pályára.

A ráadásban sem tudott közelebb kerülni a vendég csapat, így az Érdi VSE sorozatban hatodik mérkőzését nyerte meg, s a bajnokság idei kiírásában egyedüli NB-s csapatként áll kapott gól nélkül.

“A mag ismeri egymást és régóta együtt vagyunk, a keret kialakításakor ez volt a terv – adott választ Kertész Ferenc arra, minek köszönhető a hét kapott gól nélküli mérkőzés. “Egy más játékot játszunk, a biztos védekezésből próbálunk támadni, mert úgy vagyunk vele, ha nem kapunk gólt, akkor is találunk egyet és ez a Gárdony kivételével ült is. Az első és legfontosabb, hogy hét nap alatt játszottunk három meccset. Akármennyit edzünk is, az NB III-ban ehhez nem vagyunk hozzászokva, mi dolgozunk. Ez nyomta rá a bélyegét, hogy kicsit tompábbak voltunk, de ez nem mentség. A minőség rovására mennek ezek a mérkőzések” – tette hozzá az Érdi VSE csapatkapitánya.

“Két hasonló felfogásban játszó csapat találkozott, a Bicske is azt próbálja játszani, mint mi. Megvan a veszélyfaktor a játékukban, de készültünk rá, hogy ne tudjanak lekontrázni labdaszerzés után. Ez volt az alapja az egész mérkőzésnek, hiszen egy lehetőségük volt, amikor nem volt a pályán az egyik belső védőnk, azon kívül nem volt kapura lövése ellenfelünknek. Mi is szervezettek voltunk, voltak lehetőségeink és rúgtunk két szép gólt, szóval összességében megérdemelt a három pont” – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Gratulálok az Érdnek a győzelemhez, türelmesebben játszott és volt egy olyan játékosuk, aki kihasználta a hibáinkat és megbüntetett minket. Hasonló játékot játszottunk, mi is zártak voltunk hátul, egál meccs volt, csak sajnos kikaptunk” – nyilatkozta a Bicskei TC szakmai igazgatója, Vukmir Dragan.

Az Érdi VSE legközelebb szeptember 5-én, 16.30-kor lép pályára, amikor a bajnokság nyolcadik körében a Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak vendége lesz.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1554242394737314

NB III, Nyugati csoport, 7. forduló
Érdi VSE – Bicskei TC 2-0 (0-0)
Érd, 300 néző. V.: Szabó Levente (Vrbovszki, Ancsin)
Érdi VSE: Kertesz F. – Honti (Földesi, a szünetben), Bozsoki, Csiszár – Fürjes, Kalmár, Kócsa, Koós (Farkas B., 87. p.), Varga T. – Molnár B., Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Bicskei TC: Szűcs L. – Farkas M. (Varga Zs., 76. p.), Horváth M., Sötét, Madarász, Lencsés – Kákonyi, Lassú (Kürti, 58. p.), Dencinger – Varga Z., Filipovic (Peinlich, 58. p.)
Szakmai igazgató: Vukmir Dragan
Gól: Kollega (74., 85. perc)