Makulátlanul zárnánk az augusztust

Augusztus 30-án, 17.30-kor az Ercsi úti Sporttelepen fogadja a még veretlen és második helyen álló Érdi VSE a hatodik helyezett Bicskei TC-t az NB III Nyugati csoportjának hetedik fordulójában.

Legutóbb a 2014/2015-ös idényben, még a Pest megyei első osztályban fordult elő, hogy Kertész Ferenc kapuja sorozatban hat mérkőzésen érintetlen maradt. Az NB III Nyugati csoportjának 2020/21-es kiírásában a Bicskei TC elleni hazai bajnokin ezt szárnyalhatják túl az érdiek, akik hat meccs után öt győzelemmel, egy döntetlennel, tizenegy lőtt és nulla kapott góllal állnak a tabella második helyén a még százszázalékos III. kerületi TVE mögött.

A Bicskei TC sem kezdte rosszul az idényt. Dragan Vukmir együttese első három bajnokiját idegenben játszotta le, ebből a Tatabányai SC és a VLS Veszprém ellen 2–0-s vereséget szenvedtek, míg a harmadik újonc, a Nagyatádi FC otthonából elhozták a három pontot. A BTC elmúlt három mérkőzését pedig megnyerte, miután előbb a PAFC II-t 2–1-re, majd a Balatonfüredi TC-t idegenben 3–2-re, legutóbb pedig a BKV Előrét 3–0-ra múlta felül.

Bicskén is jelentős változások történte a játékoskeretben a nyár folyamán, hiszen Marticsek Gergő (Zsámbéki SK), Lassú Zsombor (Vác FC), Bajor Tamás (Dabas-Gyón FC), Kákonyi Dániel (Balatonlelle SE), Kürti Zsolt (Maglódi TC), Lencsés Bálint (BFC Siófok), Szűcs Lajos (RKSK), Haála Kada (Kelen SC), Mlinárcsik Áron (SZPA HSE), Horváth Marcell (Szeged-Csanád GA), Varga Zsombor (FC Csákvár), Németh János (BFC Siófok – kölcsönbe), Radó Dániel (TFSE), Filipovics Marko (Újpest FC – kölcsönbe), Török Dávid (BFC Siófok), Pekowski Michal Jan (RKSK) érkezett.

A 16 új igazolás mellett Füstös Krisztián (Jánoshalmi FC), Lapos Máté (BFC Siófok – kölcsönből vissza), Zelizi Patrik (FC Csákvár), Sárközi Norbert (Gárdonyi VSC), Erdős Gábor (FC Dabas), Molnár Viktor (Koroncó SE), Tornyai Tamás (Sárszentmihály SE), Fröhlich Roland (Szentlőrinc SE), Pölöskei Péter (visszavonult) is távozott az együttestől.

A két csapat a tavalyi idényben a bajnokság kilencedik fordulójában találkozott egymással az Ercsi úton, ahol Limperger Zsolték Csiszár Zoltán hosszabbításban lőtt góljával győztek 2–1-re.

– A legfontosabb, hogyan tudunk regenerálódni. Ez a vasárnap-szerda ritmus nem NB III-ba való, hiszen a játékosaink nyolc órát dolgoznak, de ez nem csak nálunk, máshol is így van.

Elsősorban az lesz a fontos, hogy a fiúk vasárnapra üzemképesek legyenek. Hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a győzelem. A Bicske egy nagyon gyorsan visszarendeződő csapat és ebből próbál gyors ellentámadásokat vezetni. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor ki tudjuk használni a gyengepontjait

– fejtette ki várakozásait Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az augusztus 30-án, 17.30-kor kezdődő Érdi VSE–Bicskei TC mérkőzést Szabó Levente vezeti, segítői Vrbovszki Pál és Ancsin Zoltán lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 7. forduló
08.30., 17.30: Érdi VSE–Bicskei TC

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA!

Felnőtt labdarúgóink mellett az Érdi VSE U17-es, U15-ös és U14-es korosztálya augusztus 29-én a Főnix Gold FC ellen kezdi meg a regionális bajnokság középnyugati csoportját. U17-eseink idegenben, U14-es és U15-ös együttesünk az Ercsi úton lép pályára. U7-es, U8-as, U9-es és U10-es korosztályunk az Ikarus BSE sporttelepén vesz részt az immár 15. alkalommal megtartott Dalnoki Emléktornán, ahol többek között olyan csapatokkal is találkozhatnak, mint a Ferencvárosi TC, az MTK, az Újpest FC vagy a Vasas Kubala Akadémia.