Rangadóra látogatunk

Két, a bajnokságot egyaránt hét ponttal kezdő csapat feszül egymásnak az NB III Nyugati csoportjának negyedik fordulójában augusztus 16-án, 17.30-tól, amikor a Credobus Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára az Érdi VSE.

Hasonló időszak van az Érdi VSE és a Credobus Mosonmagyaróvár mögött, hiszen a nyáron mindkét csapat játékoskeretében jelentős változások történtek. Mint ismert, az érdiektől nyolcan távoztak, míg a Lajta-partiak tizenkét játékostól váltak meg (Czár Richárd, Darázs Péter, Dobrovolszki Jenő, Forgács Péter, Lakatos Gergő, Mundi Roland, Pongrácz Viktor, Szegi Vince, Sziklási Gergely, Tóth Dániel, Vadász Viktor, Bakos Bence).

Ellenben érkezőkből sem volt hiány a Kisalföldön, hiszen az Érdről igazolt Durso Giuliano mellett Czingráber Máté Ózdról, Illés Dávid Ajkáról, Horváth Kevin Dunaújvárosból, Takács Martin Csíkszeredából, Tóth Martin Szombathelyről, Balogh Ferenc és Bokor Bence az Illés Akadémiáról igazolt Varga László csapatához.

A változások ellenére már a felkészülési időszakban is látszott, hogy a mezőny első felére hajtanak az óváriak, akik a szlovákiai Bőssel és a Mol Fehérvár FC második csapatával is 1–1-es döntetlent játszottak, a Lipóttól 2–1-re, a másodosztályú Vasastól 3–2-re kaptak ki, míg az NB II-es Haladást 2–0-ra, a Pápai Perutzot 5–0-ra győzték le.

A bajnokságot sem kezdte rosszul az MTE 1904, amely a Puskás Akadémia FC II otthonában elért gól nélküli döntetlen után hazai pályán 3–0-ra verte az újonc Balatonfüredi FC-t, majd hét közben hosszabbításban szerzett góllal hozta el a három pontot a BKV Előre otthonából.

Az MTE-ben és az Érdi VSE-ben közös, hogy az eddigi három bajnokin egyik csapat sem engedett gólt ellenfelének, ám miután az érdiek eddig hat gólt szereztek a mosonmagyaróváriak pedig „csak” négyet, így Limperger Zsolték két hellyel előzik meg a negyedik helyezett MTE-t a tabellán.

– Mosonmagyaróváron is sok változás volt a nyáron, de láttam őket a PAFC II ellen, ott egy nagyon pörgős játékot mutattak három gyors támadóval, erre próbálunk felkészülni.

Semmiképp nem lesz sétagalopp a mérkőzés egyik oldalnak sem. Az lesz a fontos, hogy fogunk sáfárkodni a helyzeteinkkel, mert valószínűleg nem lesz annyi, mint a Zalaegerszeg ellen

– mondta a mérkőzéssel kapcsolatban Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője, hozzátéve a komáromi győzelem során elhitték a játékosok, hogy sikeresek lehetnek. – Ezen az úton kell menni és ahogy a hétközi meccs után is mondtam,

szép dolog, hogy nyertünk öt nullra, de tovább kell lépni és azokat a pozitívumokat, amik voltak az elmúlt mérkőzéseken, azokat szeretnénk élesíteni

– jegyezte meg.

Az augusztus 16-án, 17.30-kor kezdődő bajnoki mérkőzést Gaál Ákos vezeti, segítői Ország Péter és Rózsás Rita lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 4. forduló
08.16., 17.30: Credobus Mosonmagyaróvár–Érdi VSE