Hátrányból nyertünk Pápán

Gólhátrányból hamar felállva, emberelőnyét kihasználva győzött 2–1-re a Pápai Perutz FC vendégeként a listavezető Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 18. fordulójában.

Noha a január 13-án kezdődő felkészülés nem zajlott zökkenőmentesen, a Pápa elleni tavaszi bajnoki rajtra mondhatni kiegyenesedett az éllovas Érdi VSE, hiszen Limperger Zsolt csak Pintér Olivérre nem számíthatott, s Melczer Vilmos játéka volt csak kérdéses. Végül a vendégek vezetőedzője nem akarta megkockáztatni a középpályás esetleges sérülését, így nem nevezte egyik legjobbját a kezdőbe – nem úgy a két téli igazolást, hiszen Durso Giuliano és Gál Szabolcs is pályán volt a kezdő sípszónál.

Jól kezdte a meccset a vendég érdi együttes, amely Kollega Krisztián balodali elfutása révén rögtön veszélyeztetett, de a 4. percben Szabó Zsolt révén a hazaiak szereztek vezetést (1–0).

Ez viszont nem tartott sokáig, hiszen egy jobboldali beadás után a hazaiak által blokkolt labda épp Németh Gábor Vince elé került, aki a tizenhatosról zúdított a kapu felső részébe (1–1).

Nem sokkal később a vezetéshez is közel álltak a vendégek, de Kollega Krisztián hiába léphetett ki ziccerben, emelés helyett Szigeti Ákosba lőtte a helyzetét.

Az érdiek mezőnyfölényét hozó első fél óra végén egy vitatható szabadrúgás után Irmes Dávid harmincról elvállalt, kapufa felé menő lövését Kertésznek kellett bravúrral hárítania. A játékrész hajrájában felpaprikázódott a hangulat, s Iványi Martint Mojzer György letalpalásáért egyből piros lappal kiállította a játékvezető, a szünetre pedig 1–1-es döntetlennel vonultak a csapatok.

A második játékrészre egy poszton változtatott Limperger Zsolt, Durso Giuliano helyére Melczer Vilmos érkezett, de az érdiek hiába játszottak továbbra is mezőnyfölényben, a nagyobb helyzetek a hazaiak előtt adódtak.

A hajráig egészen kevés lehetőséget dolgoztak ki a csapatok, csupán egy szöglet utáni csúsztatásnál kellett védenie két nagyot Kertész Ferencnek. Az érdiek mezőnyfölényüket sokáig nem tudták kihasználni, azonban a hosszabbításban csereként beálló Csiszár Zoltán belső védő létére csatárként állt helyt és volt eredményes a 92. percben, beállítva ezzel a 21-es vendégsikert.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1407825859378969?__xts__[0]=68.ARBytqJK5xSjfxiJwqJDL6WvccbJbpC551TUdoUUqSywp8aKLJ2pzT9qHKnU4_eSS4UFm2ZqBxv6jnn2zbkSFF-Yqm9FYkLHVSNrck2mqLh5UwLyBZpGvzDC71oEl7BYJskolYt4EJexy2ePTp_Q9LcHz5FowT6T7GaRmxO3e0J1GrWuI52zwFn7X-MOKc4XA1ue6YxxGB5R-s6bTvsX16-HZENFudk5Kwnp5EidcYfi9quCk4jeKkHVz1VTuSYpf8HbHiBpkX9OD_aU2iMUBL6Zvh6zAMrN6_Jhleof_Dhc1ou2vGpt3NV1mavJRez4Rwwi86ffEGTa3tPRg5rfwp3pHw

– Már a meccs előtt próbáltam jelezni, hogy jó pár játékos nincs a topon, szinte ez volt a második éles mérkőzésünk az egész felkészülés során, szóval ahhoz képest le a kalappal a fiúk előtt – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Amíg egyenlő létszámban voltunk, addig egyenlő erők voltak, mindent megcsináltunk, amit terveztünk, utána pedig érthetetlen folyamatok történtek a pályán. Ritkán látni magyar pályán ilyen gyenge és ennyire részrehajló játékvezetést. Teljesen érthetetlen, nem tettünk érte semmit, úgyhogy az Érd óriási szerencsével nyert, nem mutatta meg, hogy jobb csapat nálunk. Sajnálom a fiúkat. Amúgy is kevesen vagyunk, de sokat dolgoztunk azért, hogy ma nyerjünk, ezt elvették ma tőlünk, az egyik az Érd csapata volt, de az előtérben a játékvezetők voltak azok, akik ezért a legtöbbet tették – nyilatkozta Lengyel Ferenc, a Pápai Perutz FC vezetőedzője.

Az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 19. fordulójában, március 14-én, 14.30-tól a Mol Fehérvár FC II ellen játssza első tavaszi hazai bajnokiját.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
Pápai Perutz FC–Érdi VSE 1–2 (1–1)
Pápa, 500 néző. V: Horváth P. (Kulman, Nagy A.)
Pápai Perutz FC: Szigeti – Nagy T., Dóczi, Császár, Zsirai (Szilágyi, 56. perc) – Iványi, Badauf, Böröczky – Kalász, Szabó Zs., Irmes (Farkas B., 81. p.)
Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Gál Sz., Németh G. V. – Koós, Durso (Melczer, a szünetben), Gera D. – Kollega (Csiszár, 90. p.), Mojzer (Kalmár, 73. p.), Pál Sz.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Kiállítva: Iványi (40. perc), Nagy T. (88. p.)
Gól: Szabó Zs. (4. perc), ill. Németh G. V. (8. p.), Csiszár (92. p.)

A forduló további eredményei
Puskás Akadémia FC II–FC Nagykanizsa 4–0
Mol Fehérvár FC II–VLS Veszprém 1–1
Lipót Pékség SE–BKV Előre 3–1
Komárom VSE–Credobus Mosonmagyaróvár 2–1
Bicskei TC–III. kerületi TVE 1–2
Sárvár FC–Hévíz SK 0–0
Herold Trans Ménfőcsanak–Greenplan Balatonlelle SE 4–1