Pápán kezdjük a tavaszi idényt

Hosszú, de sérülések miatt nem zökkenőmentes időszak után március 8-án, 14.30-tól a Pápai Perutz FC vendégeként kezdi meg a tavaszi idényt az NB III Nyugati csoportját négypontos előnnyel vezető Érdi VSE.

A tabella negyedik helyén álló Pápai Perutz FC vendégeként kezdi meg a tavaszi idényt az Érdi VSE. Lengyel Ferenc Veszprém megyei együttese jól zárta a 2019-es évet, hiszen utolsó négy mérkőzésén nem kapott ki (két győzelem, két döntetlen), s ezzel a tabella negyedik helyére kapaszkodott fel, 29 egységet gyűjtve.

A télen nem voltak nagy változások a pápai játékoskeretben, hiszen csupán Bánki Máté távozott és az Illés Akadémiáról érkezett Molnár Tamás az együtteshez, amely a téli felkészülési mérkőzésein vegyes eredményeket produkált. A Perutz FC nyolc edzőmeccséből csak kettőt nyert meg: a Répcelakot 7–1-re, a Gyirmót II-t 3–0-ra győzte le, emellett gólgazdag döntetlent hozott az RKSK elleni idegenbeli (4–4) és a Sopron elleni hazai (3–3) felkészülési mérkőzése a Pápának, amely az ETO FC Győrtől (4–2), az FC Ajkától (3–0), a szlovák Duslo Salától (1–2) és az FC Dabastól (2–1) is vereséget szenvedett.

Az Érdi VSE ugyan vezeti az NB III Nyugati csoportját, de a felkészülés nem sikerült jól Limperger Zsolt csapatának, amelyet sérülések és betegségek tizedeltek, emiatt számos játékos nem kapta meg az előre tervezett terhelést, amely a bajnoki szereplésre is kihathat.

– Ők legalább játszottak nyolc meccset… Nekünk annyira nem sikerült a felkészülés.

Amióta itt vagyok ez volt a legfaramucibb, de hálistennek a sok sérült és betegből többen visszatérnek, csak egy-két hiányzónk lehet. Fontos lesz, hogy a saját játékunkkal foglalkozzunk

és azzal, hogy azok a játékosok, akik kevesebbet edzettek és játszottak, azok milyen állapotban lesznek, ami nagy kérdőjel – jelentette ki Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője. – Abból indulunk ki, ami a Pécs ellen a második félidőben volt, az elég jól nézett ki, aztán bízunk benne, hogy azzal eredményesek leszünk – tette hozzá.

Az Érdi VSE és a Pápai Perutz FC legutóbb a bajnokság harmadik fordulójában találkozott egymással, akkor Érden Kalász Milán gólja után Melczer Vilmos alakította ki az 1–1-es döntetlent. Az előző idényben az érdiek a hazai pályán elért 3–0-s győzelem után idegenben egy igencsak egyoldalú mérkőzésen 3–1-re nyertek. Ezt megelőzően a 2017/2018-as szezonban az Ercsi úti Sporttelepen 1–1-es döntetlent játszottak a csapatok, míg Pápán kétgólos érdi siker született.

A március 8-án, 14.30-kor kezdődő Pápai Perutz FC–Érdi VSE mérkőzés játékvezetője Horváth Patrik, segítői Kulman Tamás és Nagy Alex lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
03.08., 14.30:
Pápai Perutz FC–Érdi VSE

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PROGRAMJA!

Felnőtt NB III-as csapatunk mellett nagypályás utánpótlásegyütteseink számára is elkezdődik a tavaszi idény. U19-es és U17-es korosztályaink vasárnap délelőtt az utolsó, 26. fordulóból előrehozott mérkőzéssel kezdenek a harmadosztály középnyugati csoportjában, a Balatonfüredi USC vendégeként. U15-ös és U14-es csapataink is az utolsó fordulóból előrehozott meccsel nyitnak szombat délelőtt az Iváncsa KSE ellen az Ercsi úti Sporttelepen, míg U14-es második csapatunk a Pest megyei ¾ pályás bajnokságban a Tárnok vendégeként játszik térségi rangadót.

U19, III. osztály, Középnyugati csoport, 26. fordulóból előrehozott mérkőzés
03.08., 10.00:
Balatonfüredi USC–Érdi VSE

U17, III. osztály, Középnyugati csoport, 26. fordulóból előrehozott mérkőzés
03.08., 12.00:
Balatonfüredi USC–Érdi VSE

U15, II. osztály, Középnyugati csoport, 26. fordulóból előrehozott mérkőzés
03.07., 14.00:
Érdi VSE–Iváncsa KSE

U14, II. osztály, Középnyugati csoport, 26. fordulóból előrehozott mérkőzés
03.07., 12.00:
Érdi VSE–Iváncsa KSE

U14, Pest megyei ¾ pályás bajnokság, Délnyugati csoport, 9. forduló
03.08., 12.00:
Bolha-FTSE-Tárnok–Érdi VSE II