Nehéz, de győztes meccsel búcsúztattuk az évet

Számos meghatározó játékosa nélkül is dominált, ám a vezetést csak a második félidőben tudta megszerezni az Érdi VSE a Sárvár FC ellen 2019 utolsó tétmérkőzésén. Az NB III Nyugati csoportjának 17. fordulójában rendezett találkozót végül 3–1-re nyerte a házigazda.

Nem várta túlságosan jó előjelekkel a 2019-es év utolsó (hazai) bajnokiját az NB III Nyugati csoportjában éllovas Érdi VSE, hiszen Limperger Zsolt több meghatározó játékosára sem számíthatott a Sárvár FC ellen. Az előző fordulóban, Hévízen elszenvedett fájó vereség alkalmával Kónya Benjámint kiállították, Bozsoki Imre és Melczer Vilmos pedig szezonbeli ötödik sárga lapját gyűjtötte be, Kónya pedig négymeccses eltiltást is kapott, mellettük pedig a héten sérülést szenvedő Balogh Ádámra sem számíthatott az érdiek vezetőedzője.

Ennek ellenére a mérkőzés elején az érdiek birtokolták többet a labdát, az első lehetőség mégis a Sárvár előtt adódott, amelytől a harmadik percben Skriba Máté egy baloldali betörés után lőtt fölé.

Az egyetlen sárvári lövés mellett az érdiek hiába birtokolták nagyjából 80%-ban a labdát, a játékrész első felében csak lehetőségekig jutottak, a kapura nem voltak veszélyesek, aztán a 23. percben Koós Gábor baloldali szöglete az érdiekről a felsőlécre pattant, majd a második, immár jobboldali sarokrúgást Mojzer György fejelte Horváth Brúnó kezébe.

Az érdi mezőnyfölény ellenére a félidő utolsó perceiben a Sárvár előtt adódott nagy lehetőség, amikor a sokadik rossz próbálkozás után ezúttal Németh Erik jól lépett ki az érdi védők közül, de lövését a kilépő Kertész Ferenc bal kézzel védeni tudta, míg a túloldalon Pintér Nikola egy középről, huszonöt méterről elvégzett szabadrúgást durrantott fölé.

A gól nélküli első félidőt követően a másodikban nekirontott a Sárvárnak a házigazda, amelytől előbb Gera Dávid lőhetett ígéretes helyzetben, de nem találta el jól, majd egy jobboldali beadás után Pál Szabolcs fejese kerülte el a kaput. A következő percekben is bőven akadt érdi helyzet: előbb Kollega Krisztián, majd Gera Dávid távoli lökete tévesztett célt.

A nagy nyomást szűk húsz percig bírta a Sárvár, amikor a 63. percben egy vendég szöglet utáni kontrából Gera Dávid, Mojzer György és Pintér Nikola összjátékából utóbbi közelről vette be a vendégek kapuját (1–0). Tíz perccel később összejött a második hazai találat is, amikor Gera Dávid támadta le a sárvári védőt, megszerezte tőle a labdát, majd a tizenhatoson belül jobb külsővel lőtt a kapuba (2–0).

Az érdiek nem álltak le a kétgólos előny tudatában sem, a két gólszerző összjátéka után is nyílt lehetőség a következő érdi gólra, ahogy Koós Gábor is centikkel tévesztett célt egy baloldali szabadrúgásnál. A hajrára a Sárvár is felébredt, az utolsó tíz perc elején egy jobboldali akciót követően a hosszún üresen érkező Németh Erik révén szépített is Bojan Lazic együttese.

Igaz, az egygólos különbség nem tartott sokáig, hiszen két perccel később Csiszár Zoltán is eredményes volt, visszaállítva ezzel a kétgólos érdi előnyt (3–1). A hajrá már nem hozott változást, az Érdi VSE így 3–1-es győzelemmel, a tabella éléről vonul a téli szünetre!

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1318822188279337

– Tapogatózós volt az első félidő, de még bennünk volt a múlt heti sokk, emiatt negyedóráig biztonsági játékot játszottunk, aztán váltottunk, Pál Szabolcs felkerült a helyére, onnantól kezdve veszélyesebbek voltunk a kapura, de az első félidő azzal telt, hogy felmérjük az ellenfél erősségeit, gyengeségeit és kellett, hogy az első félidőben óriási ziccert védett Kertész Ferenc, ha az nincs, más lett volna az egész meccs. Mondtam a padon, hogy ha null nullal megyünk szünetre, akkor behúzzuk a meccset és a második félidőben egy más Érdet láttunk, többet lőttünk kapura, jobban használtuk a széleket és megérdemelten nyertünk – nyilatkozta az Érdi VSE vezetőedzője, Limperger Zsolt, aki kitért azokra a játékosokra is, akik az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutottak, ám a sok kimaradó miatt most kezdőként kaptak lehetőséget és éltek is vele. – Pintér Nikola, Májer Gergő és Kalmár Domonkos is odatette magát, de szembetűnő volt Pintér Nikola teljesítménye a gólja miatt, de ha nem rúg gólt, akkor is ezt mondanám. A többiek is jól szálltak be a meccsbe és így a csapatnak a jó teljesítményéhez mindenki hozzájárult – fűzte hozzá Limperger Zsolt.

– Gratulálok az érdieknek a győzelemhez! Az őszi szezonban sok gondunk volt, de sikerült kijönnünk a gödörből, szépen végeztünk a félszezonban. Visszatérve a mérkőzésre: az első félidőben teljesen megvalósult, amit elterveztünk, ziccerünk is volt. Mondtam a játékosaimnak, nehogy megkontrázzanak minket, aztán a második félidőben saját magunkat vertük meg, kontrából kaptunk gólt, de ilyen a foci, a gólok hibákból születnek, de nem panaszkodom, mert büszke vagyok a csapatomra, viszont egy ilyen erős csapat ellen, mint az Érd nem lehet ilyen hibákat elkövetni – értékelt Bojan Lazic, a Sárvár FC vezetőedzője.

– Nehéz volt felvenni a mérkőzés ritmusát, mert nem ilyen talajhoz vagyunk szokva. Ahhoz, hogy bekerültünk a csapatba, kellett, hogy múlt héten sok lapot kapjunk, én már vártam ezt a pillanatot és játsszak kilencven percet. Úgy érzem, sikerült jól teljesítenem: rúgtam egy gólt és adtam egy gólpasszt, de ez a csapatnak is az érdeme. Az első félidőben meg kellett szoknunk a talajt, a másodikban pedig összejött minden és megnyugodtunk, aztán jött a többi – fogalmazott Pintér Nikola.

Az Érdi VSE a téli alapozást január 13-án kezdi, a március 8-i, Pápa elleni idegenbeli mérkőzés előtt pedig az előzetes tervek szerint hat edzőmérkőzést vívnak Kertész Ferencék – a felkészülési meccsek pontos menetrendjéről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

NB III, Nyugati csoport, 17. forduló
Érdi VSE–Sárvár FC 3–1 (0–0)
Érd, 250 néző. V: Erdélyi B. (Dobos D., Zsákai)
Érdi VSE: Kertész F. – Pál Sz., Májer, Csiszár, Németh G. V. – Kalmár, Koós, Gera D. – Kollega (Pintér O., 88. perc), Mojzer (Csala, 90. p.), Pintér N.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Sárvár FC: Horváth B. – Schimmer, Pados, Kertai, Keresztes – Németh E., Potyi, Kun B., Szenczi (Tóth D., 88. p.) – Skriba, Rajzinger
Vezetőedző: Bojan Lazic
Gól: Pintér N. (63. p.), Gera D. (73. p.), Csiszár (85. p.), ill. Németh E. (83. p.)