Sakk: Lezajlott az érdi és diósdi általános iskolások versenye

Hét iskola 43 diákjának részvételével került sor az Érdi VSE és az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola szervezésében az érdi és diósdi általános iskolások tizedik sakkversenyére.

A megnyitón Horváth Péter és Sinka Csaba ismertették a tudnivalókat és a fontosabb szabályokat. Mivel néhányan nem voltak tisztában a sakkóra kezelésével, ezért a digitális és analóg órák működtetését is be kellett mutatni. Némi késéssel végre elkezdődhetett a verseny. Sokan lelkesen püfölték az órát és folyamatosan lépkedtek. Volt, hogy egyszerre mindkét fél királya sakkban állt és láthattunk egész egyedi játszmavezetéseket. Néhány forduló után világossá vált, hogy a tavaszi győztesek közül sokan ismét az élen fognak végezni. Demeter Jázmin kilencedszer, Nagy Levente hetedszer, Nagy Botond ötödször és Kiss Inez harmadszor végzett az első helyen. Egyedül az I. korcsoportos fiúknál avathattsk új győztest Almási-Vámos Vince személyében. Az iskolák csapatversenyében idén is az Érdligeti Általános Iskola diákjai voltak a legeredményesebbek, megelőzve a Bolyai János Általános Iskolát, a Diósdi Eötvös József Általános Iskolát és az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolát.

A verseny sportszerűen zajlott le. Egyetlen játszma után sem sírt senki és gyermekekkel és a szülőkkel idén nem fordult elő, hogy más játszmájába beleszóltak volna.

Az öt forduló után Kozma Zoltánné – a Batthyány iskola igazgatója – megköszönte a részvételt, majd átadta a díjakat (érmeket és okleveleket, valamint a vándorkupát).

I. korcsoport
lányok
1. Kiss Inez (Érdligeti Általános Iskola)
2. Orbán Zorka (Bolyai János Általános Iskola)
3. Buczkó Olívia (Érdligeti Általános Iskola)

fiúk
1. Almási-Vámos Vince (Bolyai János Általános Iskola)
2. Szilágyi Attila (Érdligeti Általános Iskola)
3. Amtman Levente (Érdligeti Általános Iskola)

II. korcsoport
fiúk
1. Nagy Levente (Érdligeti Általános Iskola)
2. Vanek Benedek (Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)
3. Tényi Gergő (Mariánum Általános Iskola)

III. korcsoport
lányok
1. Demeter Jázmin (Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium)
2. Szedlák Kata (Diósdi Eötvös József Általános Iskola)
3. Orbán Flóra (Bolyai János Általános Iskola)

fiúk
1. Nagy Botond (Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium)
2. Ordasi Samú (Diósdi Eötvös József Általános Iskola)
3. Krupa Gergő (Diósdi Eötvös József Általános Iskola)