Hátrányból fordítva nyertük a rangadót!

Rabatin Richárd korán megszerezte a vezetést a III. kerületi TVE-nek, ám a második félidőben Mojzer György duplájával és Gera Dávid találatával fordított és 3–1-re nyerte az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 10. fordulójában rendezett rangadót.

Nem indult jól az Érdi VSE szempontjából a rangadó, hiszen egy jobboldali támadás után már a harmadik percben Rabatin Richárd góljával megszerezte a vezetést a házigazda (1–0).

A korai gól láthatóan megfogta a vendégeket, akik az első negyedórában nem jelentettek veszélyt Megyeri Gábor kapujára, hiszen hiába lépett ki Koós Gábor indítására Mojzer György a védők tengelyéből, a visszaérő Szalai Vilmos nagyot mentett.
Igaz, nem sokkal később egy baloldali szöglet után Petneházi Márk révén a hazaiak közel álltak a második góljukhoz, de a középpályás fejese nem talált kaput.

A játékrész derekán Mojzer ismét remek kiugratást kapott a társaktól, de a tizenhatosról ellőtt labdája csak a keresztlécet találta telibe. Félóra játék után pedig egy baloldali szöglet után a kipattanót a hazaiaktól Petneházi tűzte rá, de nem találta el Kertész Ferenc kapuját. Az első játékrész második felére hiába élénkült fel az érdiek játéka, a szünetig nem jött össze az egyenlítés.

A második játékrészben azonban tíz perc elteltével összejött az egyenlítés, amikor Melczer Vilmos középről, 25-ről elvégzett szabadrúgása a sorfalon megpattanva került a csereként beálló Gera Dávid elé, aki pedig Mojzerhez továbbított, ő pedig fejjel volt eredményes (1–1).

Nem sokkal később egy keresztlabda után Gera Dávid került ígéretes helyzetbe, de ziccerben nem talált kaput. Egy perc múlva mégis megszerezte a vezetést, amikor Kollega Krisztián kapott remek labdát, majd a kapus mellett elpasszolva az üresen érkező Gera Dávidhoz passzolt, aki nem hibázott (1–2).

Szűk húsz perccel a mérkőzés vége előtt Kollega ismét remek labdát kapott a társaktól, lökete Megyeri Gáborról megpattanva került Mojzer György elé, aki ismét eredményes volt (1–3).

A hajrá sok izgalmat hozott a mezőnyben, azonban a kapuk nem forogtak veszélyben, a Kerület csak egy szabálytalan találatot tudott szerezni, míg az érdiek nagyot harcolva megtartották kétgólos előnyüket és 3–1-re nyerték a rangadót.

https://www.facebook.com/erdivse/posts/1272896399538583?__xts__[0]=68.ARDZrKtbqYv3lnANH0ncPYhNJVzhL-dp6jY1vs3iZ3TayX25LG8I1GkQSL5LxeVLaPICeVQQ3eb9AuBP5ciun9qPG8TfeOb1xKUFf1USNdbWmvtRob-5JpTINQKr6wvuWmzUZBFiq79nB92Rp4hMr-25mpXgOddKqd3k0Tm3oFkx40VIMyNpUaIDgMPekGToiH60BaAXQx5abiXiJghRo9ucmddXH7FRlwUDIwn3B65d9dUNJSZCbQAhmhjDrrCqntNkuDMKcAsxbVwd2qMMHbouwXPAnOx0EKW-bHIEglaVzgSBM3D_M98DbfZG378j5Y3ozeDsU2JNklKy_SuzHtPrt1atlV5idn74qA3ZkwDUsfKbwoRmRy4cyb-nW4v3XVvDa88FUyFY0Ss59WKr7wii9N7LMDGLXSPX3cfy77lYJC4rwKbAY7O5xGE5Soe3q2SFKx3ys35HmJitWBZQ-9qBvfLApbUIiJA2F9xWWfZxs3zEBQhos-nmC1azlJRLHFMUW9UJ1HrouwZa1csLZwFEmqGnGb1vPuXao7q2sg&__tn__=-R

– A futball örök törvénye, hogy ha nem rúgod be a helyzeteidet, akkor sok esélyed nincs. Nehéz így hirtelen mit mondani, mert jól kezdtük a meccset és az első félidő alapján teljes nyugalommal kellett volna a második félidőt is abszolválnunk. De az Érd előtt le a kalappal, mert ahogy váltottak és futballoztak, arra rossz szavunk sem lehet. Nekünk meg kell vizsgálni, miért nem sikerült a második félidő úgy, ahogy szerettük volna – mondta el a hazaiak vezetőedzője, Kemenes Szabolcs.

– Hogy milyen a foci?! A fő szempontunk az volt, hogy a mérkőzés elejét próbáljuk kihúzni és utána átvegyük a kezdeményezést. Ehhez képest már a harmadik percben gólt kaptunk és ilyenkor minden felborul. Az első félidő annyira nem tetszett, kellett a változtatás, talán már hamarabb is, ennek ellenére a szünetben lehetett volna kettő egy is a javunkra. A második félidőben egy megingásunk volt, de volt kapufánk és voltak helyzeteink és ne felejtsük el, hogy rúgtunk három gólt. A focihoz kell szerencse is, de a második félidőben sokat tettünk a győzelemért, Gera Dávid beállásával más formában mentünk ki és ez jobban feküdt nekünk. A fordulópont az ő személye volt – nyilatkozta az Érdi VSE vezetőedzője, Limperger Zsolt.

– Sajnos rosszul kezdtük a meccset, kaptunk is egy korai gólt, ami megfogta a csapatot, de a második félidőre taktikát váltottunk. Már vártam ezt a formámat, rég rúgtam gólt és gólpasszt is rég adtam, szóval örülök, hogy sikerült hozzájárulnom ahhoz, hogy megnyerjük ezt a fontos meccset. Talán jobban akartuk ezt a győzelmet, ez dönthetett – értékelt a félidőben beszálló, gólt és gólpasszt jegyző Gera Dávid.

Az Érdi VSE a bajnokság 11. fordulójában, október 10-án, 14 órakor az FC Nagykanizsát fogadta az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 10. forduló
III. kerületi TVE–Érdi VSE 1–3 (1–0)
Budapest, 800 néző. V: Takács Tamás (Szvetnyik, Zahorecz)
III. kerületi TVE: Megyeri G. – Bori, Erdei, Szalai V., Kaszai – Fazakas (Nikházi, 60. perc), Petneházi – Rajczi, Sili, Kapronczai (Borvető, 73. perc) – Rabatin (Erős, 79. perc).
Vezetőedző: Kemenes Szabolcs
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár (Gera D., a szünetben), Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Kónya B., Melczer – Pál Sz. (Pintér N., 90. perc), Mojzer, Kollega (Balogh Á., 88. perc)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Rabatin (3. perc), ill. Mojzer (56., 73. perc), Gera D. (64. perc)