Érdi gyermek sakkverseny – 2019 tavasz

Bár hatvannégyen neveztek, végül nyolc iskola 46 diákja indult el a Batthyány iskolában már hagyományosnak mondható sakkversenyen.

Az ötfordulós svájci rendszerű viadalon többen most vettek részt először, sőt volt olyan is, aki eddig még soha nem használt sakkórát. A gyermekek viadalát csaknem harminc szülő követte nyomon. Volt, aki csak nézte, bátorította, buzdította gyermekét, mások fényképezőgéppel, mobiltelefonnal örökítették meg csemetéjük erőfeszítéseit a győzelem felé.

Az egyes korcsoportba sokan jelentkeztek, így a szervezők kénytelenek voltak kettéosztani. Az 1/A-ban az Érdligeti Kiss Inez ismét végigverte a fiúk mezőnyét és százszázalékos teljesítménnyel leány kategóriában az élen végzett, megelőzve az ezüstérmes (ugyancsak érdligetis) Balogh Szófiát. A fiúk között Nagy Marcell (Diósdi Eötvös Iskola) szerezte meg az aranyérmet Ihász Bence (Érdliget) és Szentesi Balázs (Batthyány) előtt.

Az 1/B csoportban a diósdi Nagyistván Ádám lett az első, Balogh Levente (Érdliget) a második és Tényi Ákos (Mariánum) a harmadik.

A kettes korcsoportos lányoknál a sorrend: 1. Pintér Hanna (Érdliget), 2. Körmendi Lili (Batthyány), 3. Levius Léna (Batthyány).

Ebben a korcsoportban a fiúknál ismét Vanek Benedek (Kőrösi) és Nagy Levente (Érdliget) között dőlt el az első hely sorsa. A küzdelmes mérkőzésen a gondolkodási idő túllépése döntött az utóbbi javára. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Marianum tanulója Havasi Donát állhatott fel.

A harmadik korcsoportban tarolt a Vörösmarty Gimnázium. A lányoknál Demeter Jázmin a sokadik győzelmét ünnepelhette, megelőzve a bolyais Orbán Flórát, a fiúk pedig mindhárom érmet begyűjtötték Nagy Botond, Damsits Dávid és Kárász Péter révén.

Az iskolák közötti verseny végeredménye:
1. Érdligeti Általános Iskola
2. Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium
3. Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola
4. Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola
5. Marianum Német Nemzetiségi Általános Iskola
6. Bolyai János Általános Iskola