Sakk: véget ért a bajnokság

Véget értek a Pest megyei Szuper csoport 2018-2019. évi bajnokságának küzdelmei.

Az utolsó három fordulóban az érdiek kétszer idegenben játszottak. Először a hatodik helyen álló Gyömrő volt a házigazda. A mérkőzés kétpontos vendégvezetéssel kezdődött, majd a hazaiak kiegyenlítettek és végül egyik csapatnak sem sikerült felülkerekednie a másikon. 5-5 lett a végeredmény (Szilágyi Sámuel, Horváth Péter, Fábián Gyula és Kánnai László 1-1 pontot, Vendég Balázs és Fábián Péter pedig 0,5-0,5 pontot szerzett).

A következő héten a rivális Veresegyház fogadta az Érdi VSE-t. Ezen a mérkőzésen minden pontnak nagy jelentősége volt az éremért folyó harcban. Két gyors döntetlen után Horváth Péter szerezte meg a vezetést, de ezt hamar kiegyenlítették a hazaiak. Sőt, nem sokkal később már a veresegyháziak örülhettek. Egy óra múlva Vendég Balázs és Jász Péter révén újra érdi előny következett. A hatodik órában már csak két játszma tartott, mindkettőnél előnyös állás alakult ki, de sajnos az időzavar közbeszólt, így meg kellett elégedni két döntetlennel (Mint később kiderült, elég lett volna az egyiket megnyerni a bronzéremhez). A végeredmény Veresegyház–Érdi VSE 4,5-5,5, ami a hazaiaknak volt kedvező, hiszen ők a következő fordulóban a hatodik helyezett Gyömrő ellen ülhettek asztalhoz, míg az érdieknek a toronymagasan vezető Dunaharasztit kellett volna legyőzni.

Az utolsó forduló nagy izgalmakat hozott. Eleinte úgy tűnt, hogy sima vereség lesz, hiszen három óra elteltével csak Szécsi Péter szerzett pontot és így 1-4 volt az állás. De azután két döntetlen mellett Pápai János, Vendég Balázs és Bereczki István győzelmével sikerült egyenlíteni. Végeredmény: Érdi VSE–Dunaharaszti 5-5.

A Pest megyei Szuper csoportban bajnok a Dunaharaszti MTK, az Érdi VSE a 4. helyen végzett.

A legjobb érdi pontszerzők: Vendég Balázs 7,5 pont; Horváth Péter 6 pont; Bereczki István 5,5 pont